A Muse lesz a 2010-es Sziget egyik sztárja

2010.03.23. 12:52
A rockzene játszik a 2010-es Szigeten. A Nagyszínpadon a Muse mellett fellép Billy Talent, a Kasabian és a Papa Roach, jelentették be a szervezők. Új lemezt mutat be az Iron Maiden.

A 2010-es Sziget húzózenekara a világ körüli turnéról érkező Muse lesz. A rockegyüttes, amely tavaly jelentette meg The Resistance című ötödik lemezét, a Nagyszínpadon lép fel. Szintén új lemezzel, a Q magazin és az NME által az év albumának választott West Ryder Pauper Lunatic Asylummal érkezik a Kasabian. Az új lemezt bemutató együttesek közt lesz még a Papa Roach. A rockzenét játszó együttes tavalyi, Metamorphosis című lemezéből 10 milliót adtak el eddig, úgyhogy ők is nagyon híresek. A poszt-hardcore-ban, alternatív rockban és punkban utazó Billy Talent európai turnéjának egyik állomása is a Sziget. A Juno-díjas kanadai rockzenekar is tavaly bemutatott lemezével szeretné megismertetni a közönséget.

A klasszikusok közt az egyik legnagyobb név a The Specialsé, amely éppen harminc éve játszik skát. Az együttes 2001-ben jelentetett meg utoljára lemezt, viszont szinte teljesen az eredeti felállásban játszik. A The Specialsnél is öregebb az Iron Maiden, mégis fellép, sőt 2010-es lemezét mutatja be a The Final Frontier turné keretében. Lesznek fiatalabbak is, például a 2003-ban alakult poszt-hardcore Enter Shikari és a 2001 óta létező The Cribs. Ők a tavaly megjelent Ignore The Ignorant című albumukat mutatják be.

Az elektronikus zene kedvelőinek a Gorillaz Sound System dj-szettjével és a kilencvenes évek vegyszereivel konzervált Infected Mushroom psytrance-rpdukciójával kedveskednek a szervezők.

A szigetes visszajárók közt van a Faithless, amely népszerű house-t, a The Hives, amely népszerű rockot, és a The Toy Dolls, amely népszerű punkot játszik. Tavalyról lehet ismerős a kanadai Danko Jones és a baszk Ska-P neve is.

A reggae-t a német Gentleman képviseli. A Kölnben csak Otto Tilmannként ismert zenész Diversity című lemezéről játszik számokat. A modernebb felfogású reggae-t a Skindred hozza, amely tavaly jelentette meg harmadik stúdióalbumát Shark Bites And Dog Fights címmel. A fehérorosz Ljapisz Trubeckoj ska-punkban utazik, dalaiban rengeteg energia és humor van, és szláv nyelvterületeken igen nagy a tábora.

Úgynevezett igényes zenével szórakoztatja a külföldieket és a kilátogató magyar vendégeket a kaliforniai punkot játszó Bad Religion és a 2009-ben Sexismus gegen Rechts címmel battle-rap lemezt megjelentető, KIZ.

Az idei Szigeten metálzene is lesz. Ezt a stílusirányzatot a Gwa, a torinói Subsonica, az Ill Niño, a goth'n'rockban működő The 69 Eyes, a Paradise Lost, a Children Of Bodom és a Monster Magnet képviseli.