Nem csak ismétlések lesznek a Szigeten

2010.04.13. 14:05 Módosítva: 2010.04.13. 14:05
Aktuális együttesek és formációk is lesznek a Szigeten: fellép a Major Lazer, Calvin Harris és a Yeasayer.

A The Kill című dal klipjének 34 millió, az I'll Attacknak pedig 3 millió nézője volt  a You Tube-on, úgyhogy valószínűleg nagy sikere lesz Jared Leto filmszínész együttesének. A most szerződtetett Thirty Seconds To Mars velünk a lassított felvételen biciklizős klipjével szerettette meg magát. A poszt-U2 hatásokat mutató együttes mellett fellépnek más dallamos rockot játsszó együttesek. Szerződtették a a brooklyni Yeasayert, akik állítólag elképesztő hangmintákkal és látvánnyal érkeznek.

A friss eresztésből fellép a MIA-t is befuttató producer, az amerikai Diplo új formációja. A Major Lazerben semmi etno nincsen, helyette elektronikus, dancehallos hatásokkal találkozhatunk. A friss elektrót képviseli majd a Simian Mobile Disco. A brit elektronikus zenei népszerű keverőpárosa először lép fel a Szigeten.

A lemezjátszós művészek közt fellép még a brit Young Punx, akik klasszikus French house-, 80-as évekbeli pop-, hard-glam-diszkó--rock elemekből összegyúrt mixekkel dolgoznak.

A popot Calvin Harris képviseli, aki huszonhárom évesen már olyan zenekarokkal járta a világot, mint a Groove Armada vagy a Faithless. 2009-ben jelent meg második nagylemeze Ready For The Weekend címmel, amely szintén aranylemez lett és első helyen végezett a brit album chartokon. Az NME a Dizzee Rascallal közösen készített Dance With Me című számot az év slágerének választotta 2009-ben.

Az akusztikus hangszerek sem tűnnek el teljesen a programból. Fellép a tavaly a legjobb indie-folk albumot alkotó 32 éves angol Charlie Winston, akit a Like a Hobo című slágeréről lehet ismerni. Az eddig több mint tíz albumot megjelentető Rada & Ternovik pedig az orosz népzenék világát oltja a világzenébe.

A kaliforniai Breakestra a funk, a reggae és a soul közös halmazában állva készül koncertet adni.

A metálosoknak szerződtették a Los Angeles-i Fear Factoryt, akiknek a februárban jelent meg új lemezük, a Mechanize. Továbbá a a Death Valley Screamerst, akik ukrán motoros zenével szórakoztatják az ilyesmire fogékonyakat. Később pedig megérkezik a Norvégiában új albumán dolgozó, lírai metalszimfóniáiról és sodró lendületű hajráiról ismert Kamelot is.

Az idősebb generációt pedig a punkdíva Nina Hagen képviseli, aki Nyugat-Németországban dolgozott együtt mindenkivel, aki akkoriban számított az alteros világban, de állítólag közel a hatvanhoz is jó koncerteket ad.