New York-i hardcore a Dunán

2005.03.09. 15:30
Amerikai, német és magyar hardcore zenekaroké a következő két hét: Budapesten fellép többek közt az Agnostic Front, a Death Before Dishonor, a Converge, és velük az itthon már kultstásuszba emelkedett, frontembert váltott Korog.

Március 15-én az A38 vendégül látja a New York-i hardcore egyik ősatyját, a nyolcvanas évek eleje óta működő Agnostic Front-ot, és így elmondhatja magáról, hogy a Sick Of It All és a Madball után a harmadik élő legenda is megmozdíthatja a hajót.

A NYHC keresztapjai tavaly év végén tértek vissza egy keményebb hangzású lemezzel, amely az Another Voice címre hallgat, ezt az albumukat már a világ talán elsőszámú metal cége, a Nuclear Blast gondozta. Peace Is Not An Option címmel klipjük is látható.


Agnostic Front
Az utolsó pillanatban került be a Terror helyére a bostoni nehézfiúk csapata, a Death Before Dishonor. A zenekar kemény hardcore zenéje mellett hírhedt még arról, hogy annak a csapatnak a tagjai, akik Boston Beatdown címmel kiadtak egy hatalmas visszhangot keltő dvd-t, amely Boston erőszakos mindennapjait dokumentálja.

Az este további két vendége külföldi részről a metalcore zenét játszó, szintén bostoni Diecast, valamint a már több mint egy évtizede létező német hardcore zenekar, a Punishable Act. Hazai részről a streetpunk-oi leghitelesebb honi zenekara, a zuglói Böiler nyitja a koncertet.

Screamo-hardcore

A következő hét is nagy hardcore-eseménnyel indul: 21-én, hétfőn a bostoni Converge lép fel Budapesten, a Kultiplexben. A két és fél év után újra Magyarországra látogató zenekar pályája folyamatosan ível felfelé, tavaly a You Fail Me című albumukat már a Bad Religion-gitáros Brett Gurrewitz kiadója, az Epitaph jelentette meg.

Vendégük a a nagyközönség számára talán ismeretlenebb Planesmistakenforstars Coloradóból, akik azonban komoly underground sikereket és párszáz koncertet már maguk mögött tudhatnak.

Hazai részről 21-én a "matekmetál" honi mesterei, a Csihar Attila kiválása után új frontemberrel, Molnár Kolossal működő Korog, valamint a screamo-hardcore névre keresztelt ágazat talán egyetlen magyar zászlóvivője, a budapesti The Taktika lép fel.