Gödörben az Anima Sound System

2004.04.09. 15:13
A Deák-téren Anima-fesztivált rendeznek szombaton sok trendi fellépővel, az interneten pedig már letölthető a zenekar új albumának első dala.
"A Day At The Races" címmel egynapos minifesztivált rendeznek az Erzsébet téren található Gödörben április 10-én este kilenc órától. Az este legnevesebbszereplő zenekar is fellép majd.

Kilenc órakor a Vörösmarty téren megrendezett legalizáláspárti demonstráción már látott-hallott Tigris kezd, később fellép az Anima-koncertek állandó vendége, az első lemezét napokban megjelentető Beat Dis is, és végül éjfél körül természetesen az Anima Sound System.Az estét a nap "sztárvendége", az Anima egyik pszichedelikus kedvence, a Color Star zárja, illetve DJ Nadia, aki hajnalig játszik majd a budapesti Anima-buli koncertjei után.

Körút

Anima Sound System Az Anima Sound System azonban a április 10-i koncert után egy ideig nem lép fel Budapesten, mivel a spsanyol, holland és német turné, illetve a Rap, revű, Rómeó című film zenéjének megírása után hazai turnéra indulnak. A zenekar az összes megyeszékhelyen, és több szomszédos ország magyarlakta településein is fellép, előzenekara a Beat Dis zenekar lesz. Mint az közismert, a jelenleg a Radiohead előzenekaraként turnézó Asian Dub Foundation-nel két éve már készített közös dalt az Anima Sound System Enough/Elég volt címmel. A számot minden bizonnyal elő is adják április 22-én a budapesti A38 hajón, ahol az este fénypontja az Asian Dub Foundation Sound System fellépése lesz.

Új dalok

Közben persze készül az új Anima-album is. Az első felvétel már meg is hallgatható az animasoundsystem.com alatt található zenekari honlapon. A felvételt érdekessége, hogy számban szólistaként a londoni MC JC001 közreműködik, aki korábban George Clintonnal és Stinggel készített közös felvételeket.