Elmarad az ARC plakátpályázat megnyitója

2005.08.04. 17:23
Eredményhirdetés a sűrű eső ellenére is lesz, a koncerteket azonban szárazabb időben tartják majd meg.
Homokzsákok és gumicsónakok hiányában elmarad az ARC plakátpályázat csütörtök délután hét órára meghirdetett megnyitója. A szervezők a Felvonulás téri helyszínen röviden ismertetik majd, hogy kik az idei díjazottak, aztán az eső elől gyorsan fedett helyre vonulnak.

Nem lesz ősbemutató

Ahogy arról beszámoltunk, a hatodik ARC plakátpályázat eredményhirdetése után két órás koncerten temette volna be az országot kettéosztó árkot a Balkán fanatik, a Beatrice, a Belga, az R-GO és a TÁP színház. Az eseményen fellépett volna Oláh Ibolya is, aki Magyarország című számának ősbemutatóját tartotta volna.

A szervezők azonban úgy gondolták, jobb, ha mindez nem esős bemutató lesz, így a rendezvényt szárazabb időre tolták. A pontos dátumról később adnak majd tájékoztatást.

A rendezvény idén egyébként a haza kérdését állította a középpontba. A szlogen ezúttal "Haza. Szereted?" volt. Geszti Péter, Bakos Gábor és Fatér Barna témaválasztásukkal arra keresték a választ, hogy milyen az emberek önképe hazájukról. Bakos Gábor szerint: "Egy ország imázsát a benne élő emberek fejében kell megkeresni, megalkotni, kitalálni. Ezt a folyamatot szeretné az ARC elindítani."