Vége az Audioslave-nek

2007.02.16. 11:28
Elválik egymástól a volt Rage Against The Machine-tagok és Chris Cornell útja. Az Audioslave egykori énekese szólókarrierre gyúr, második önálló albuma május elsején jelenik meg.

Feloldhatatlan személyes és zenei ellentétekre hivatkozva kilép Chris Cornell az Audioslave együttesből, jelenti a Reuters. "Véglegesen elhagyom a zenekart - áll a leköszönő énekes-gitáros által kiadott közleményben. - A másik három tagnak a legjobbakat kívánom."

A szakítás várható volt, miután az együttes három másik tagja, a korábban a Rage Against The Machine-ben zenélő Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszusgitáros és Brad Wilk dobos újra összeálltak Zack de la Rocha egykori RATM-énekessel, hogy feltámasszák korábbi zenekarukat. Az eredeti felállásban hét év után először adnak koncertet a kaliforniai Coachella Valley zenei fesztiválon. Tom Morello korábban elmondta, hogy csak erre az egy alkalomra írtak alá szerződést.

Az Audioslave 2001-ben alakult, miután a Rage Against the Machine felbomlott. Az új együttes harmadik albuma rosszul fogyott, mindössze 409 ezer darabot adtak el belőle az Államokban. Az elsőt még 3,1 millió amerikai vette meg, és a 2005-ös Out Of Exile-ból is elkelt több mint egymillió példány.

Szólóban kevesebb a stressz

A gitáros-énekes a '96-ban megszűnt Soundgardennel futott be, 2001 óta az Audioslave énekese, és most második szólóalbuma, a Carry On május elsejei megjelenésével indítja újra szólókarrierjét. Ezen az új James Bond-filmhez, a Casino Royale-hoz írt címadó dala, a You Know My Name is helyet kap. Első albuma '99-ben jött ki Euphoria Morning címmel.

"A zenészek között kevés a figyelmes ember, akit a másik gondolatai, problémái foglalkoztatnának, és ez rontja az együttesek túlélési esélyeit" - nyilatkozta Cornell még augusztusban, amikor az első pletykák megjelentek az együttes feloszlásáról. Az Audioslave-et akkor egy szociológiai kísérlethez hasonlította, a tagok közötti labilis kapcsolatra célozva. Cornell már akkor felvetette, hogy ha a szólókarriert választaná, kevesebbet stresszelne.