Ambrus
-7 °C
3 °C

A Yesterday minden idők legnépszerűbb dala Amerikában

2004.10.07. 12:52
Minden idők legtöbbet játszott brit dala lett Amerikában Sir Paul McCartney klasszikusa, a Yesterday, amely eddig nyolcmilliószor hangzott fel az amerikai rádiókban.
A BMI, az amerikai könnyűzenei szerzői jogdíjhivatal, amely a rádióktól és a tévéktől gyűjti be a jogdíjakat a lejátszott számok után, a londoni Dorchester hotelben nagyszabású gálán emlékezett meg a kétmilliónál többet játszott dalokról. Számításaik szerint az egyesült Államokban a Beatles Yesterday című száma volt a legnépszerűbb az utóbbi negyven évben.

Még azt is kiszámították, hogy a nyolcmillió Yesterday-bejátszás annyi, mintha az éppen negyven éve született dalt egyfolytában több mint 45 évig adnák.

A Yesterday tart még egy rekordot - ez már a Guinness Rekordok Könyvéből derül ki -: több mint háromezer előadó lemezfelvételén szerepel saját feldolgozásban, ami azt jelenti, hogy a Beatles-ballada minden idők legtöbbször feldolgozott szerzeménye.

Oroszlánok a listán

Az amerikai rádiók népszerűségi listáján az élmezőnyben van még John Lennon Imagine-je, amelyet ötmilliószor adtak le, ugyanúgy, ahogy az 1966-ban forgatott Szabadnak született című, oroszlánokról szóló film zenéjét, amit John Barry szerzett.

Az eredetileg Marilyn Monroe emlékére írt, majd a néhai Diana hercegnő emlékére átírt Candle in the Wind Sir Elton Johntól, négymilliószor hangzott el az amerikai rádiókban és televíziókban, ugyanúgy ahogy a Rolling Stones Honky Tonk Women című klaszsikusa is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.