Maurice Gibb halott, de a Bee Gees tovább él

2003.01.13. 10:48
Testvérei rejtélyesnek tartják Maurice Gibb halálát, de a gyász nem törte meg őket: folytatni akarják a zenélést.
Súlyos kétségeiknek adtak hangot Maurice Gibb kezelésével kapcsolatban a Bee Gees minap elhunyt frontemberének testvérei, akik azonban hétfőn közölték azt is, hogy a veterán együttes "nem hullik szét" a haláleset után sem.

A BBC angol közszolgálati televíziónak adott, hétfő reggel sugárzott, kizárólagos interjúban Barry és Robin Gibb rejtélyesnek nevezte, hogy 53 éves korában elhunyt testvérüket gyomorelzáródással szállították a miami Mount Sinai egészségügyi központba, pedig később egészen más jellegű betegségben, szívinfarktusban halt meg. Barry Gibb közölte, hogy "utánamegyünk minden tényezőnek, minden apró részletnek, minden másodpercnek; fáradhatatlanul fogunk nyomozni". Hozzátette: amit Maurice Gibb halálának körülményeiről eddig tud, arról is jórészt másoktól értesült. A kórház a BBC szerint "az elhunyt beteg személyiségi jogainak védelmére" hivatkozva nem szolgál érdemi felvilágosítással.

Maurice Gibb ötvenhárom éves korában, szombaton késő éjjel vagy vasárnap a kora hajnali órákban hunyt el. A történtekről csak annyit lehet tudni, hogy a muzsikust floridai otthonából csütörtökön súlyos bélpanaszokkal szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. Az egészségügyi központ akkori tájékoztatása szerint Gibb a műtét előtt szívinfarktust kapott.

Még együtt
Barry Gibb értesülései szerint az orvosok születési rendellenességnek minősítették azt a bélrendszeri betegséget, amellyel Maurice-t eredetileg kórházba vitték. A műtét során bélrendszerének 80 százalékát eltávolították - tette hozzá. Bejelentette ugyanakkor azt is, hogy jóllehet Maurice Gibb "rettenetes űrt hagyott maga után", a Bee Gees "nem torpan meg, és nem esik szét Mo halála miatt", hanem ő és Robin Gibb folytatja.

A brit születésű, majd Ausztráliába kivándorolt Gibb fivérek - Barry és ikeröccsei, Maurice és Robin a hatvanas évek óta zenélnek együtt Bee Gees-ben, amely sikerei csúcsát a hetvenes évek diszkóőrülete idején érte el.