Beyoncé aratott a Billboardon

2003.12.11. 11:56
Az év legjobban eladott albumait honorálták tegnap este a 14. Billboard Music Awards Las Vegasban tartott gáláján. A hip-hop és a rhythm and blues sztárjai vehették át a legtöbb Billboard-díjat: négyet kapott az énekesnő Beyonce és a gyermekmolesztálási ügy miatt vád alatt álló zeneszerző, R.Kelly is.
"Ez egy hihetetlen év volt"- nyilatkozta Beyoncé Knowles az év új énekesnője díj átvételekor, hiszen a Dangerously in Love című albumával csak idén lett szólóénekes a Destiny's Child egykori frontemberéből, és máris több kategóriában jelölték Grammy-díjra illetve az idei American Music Awardson is díjesővel fogadták.

A díjazott Beyoncé
Klikk a képre!
Beyoncé az est folyamán átvehette még az év legjobb Hot 100-as előadója, az év legjobb rhythm and blues énekesnője díjat és a Billboard Hot 100 listáján való leghosszabb szerepléséért járó különdíjat is.

R. Kelly, aki a fiatalkorúval folytatott szexuális viszony miatt áll vád alatt, lett az este másik nagy nyertese, mivel a Chocolate Factory című albumából több mint két millió példány fogyott el. Kelly a Billboard Hot százas lista legjobb zeneszerzője és producere, és a rhythm and blues kategórián belül is a legjobb zeneszerző és producer díjat kapta.

Három-három díjat sepert be a Las Vegas-i ceremónián a Lil Jon & the Eastside Boyz, Shania Twain country énekesnő és az 50 cent, utóbbi az év előadója, a rhythm and blues előadója és a rap előadója lett.

Két díjat nyert a klasszikus crossover kategóriában Josh Groban. A különböző kategóriák győztesei között a 3 Doors Down és az Outkast is szerepel. Az életműdíjat a többszöri Grammy-díjas Sting vehette át 100 milliós példányszámban eladott albumaiért. A modern rockegyüttesek között az Audioslave-et díjazták.