Hatszázezren a Budapest Parádén

2003.08.23. 22:53
44 kamion, 100 milliós költségvetés, és 10 millió forint nyereség Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató rendezvényén.
Az idei Budapest Parádén mintegy 600 ezren vettek részt, ezzel a fesztivál az egyszerre legnagyobb tömeget megmozgató rendezvény Magyarországon - mondta Vető Viktória, a szervező Sziget Kft. sajtófőnöke szombaton este az MTI-nek. Hozzátette, hogy tavaly 550 ezren vonultak fel a parádén.

Buli 100 millióból

Nézze meg képeinket!
Vető Viktória tájékoztatása szerint a Budapest Parádé teljes költségvetése meghaladta a 100 millió forintot. Ebből 31 millió forintot reklámra, 6,5 millió forintot a tömegközlekedésre és a forgalom elterelésére, 15 milliót biztonsági intézkedésekre és egészségügyi szolgálatra költöttek. A takarítás 3 millió forintba, a különböző engedélyek beszerzése szintén 3 millióba, a szervezési munkák 4 millió forintba kerültek. A dekorációkra és a látványra 15 millió, a technikai előkészületekre és az infrastruktúrára 25 millió forintot fordítottak. Egy évvel korábban a fesztivál költségvetése szinte megegyezett az idei büdzsével.

A szervező Sziget Kft. számára elsősorban a felvonulás utáni úgynevezett bónusz-parti hoz bevételt. A tájékoztatás szerint az 50 millió forint költségvetésű parti az előre váltott belépők száma alapján mintegy 10 millió forintos nyereséget hoz, ami megegyezik az egy évvel korábbi profittal.

Úgynevezett afterparty-k

Tavaly 19-20 ezren vettek részt a bónusz-partin, az idei rendezvényen hasonló számú látogatóra számítanak a rendezők. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére késő este elmondta: a rendezvényen nem volt szükség rendőri beavatkozásra.

A Budapest Parádé immár negyedik alkalommal indult útjára az Erzsébet térről; a központi ünnepség a Hősök tere, a Felvonulási tér illetve az Andrássy út egy részének 44 pontján zajlott. A parádé csaknem félszáz mozgó színpadán több száz lemezlovas és zenekar mutatkozott be.

A Budapest Parádét 22 órakor tűzijáték zárta, azt követően pedig a város szinte valamennyi nagyobb klubjában úgynevezett afterparty-kat tartottak.