Sötétség a Broadwayn

2003.08.15. 11:51
A Broadwayn több mint huszonöt színházi előadás maradt el a nagy áramszünet miatt. Egyes játszóhelyek előtt komoly tömeg alakult ki.
Több ezer színház- és musicalrajongó özönlötte el tegnap délután a Broadwayt az áramszünet miatt. Az előadások elmaradtak, összesen több mint huszonöt produkciót nem adtak elő.

Olyan sikeres darabok előadásait kellett lefújni, mint az Oroszlánkirály, a Producerek vagy a 42-dik utca.

A jegy ára visszajár

Minden nézőt kárpótolnak később, a vásárlás helyén, jelentett be hamarosan Jan Svendsen, az Amerikai Színházak és Producerek Ligájának szóvivője.

Az áramszünet a délutáni előadásokat szakította meg, estére már ki sem nyitottak a színházak. Miután leállt a világítás és a légkondicionálás, hamarosan hazaküldték a színészeket és a személyzetet. A kiáramló közönség ellepte az utcákat. Komoly tömeg volt például a New Amsterdam Theater előtt, ahol az Oroszlánkirályt nem játszották, írja a BBC.

A Broadway utoiljára szeptember 11-én, illetve a rákövetkező napon sötétült el, Manhattan elektromos hálózatának összeomlása miatt. Idén pedig - a zenészek sztrájkja miatt - négy napra bezártak a zenés színházak, a prózaiak azonban nem.