Charles Bronson letagadta korát?

2003.09.03. 13:45
Charles Bronson letagadott néhány évet. Legalábbis ezt állítja egymástól függetlenül a színész egyik barátja, és a New York Post.
Felröppentek olyan hírek, melyek szerint Charles Bronson halálakor nem 81 éves volt, ahogy azt mindenki gondolta, hanem kilenc évvel idősebb, azaz 90.

Ezt állítja a New York Post egyik publicistája is, aki szerint a színész korával kapcsolatos félreértések akkor alakulhattak ki, amikor barátja, George Cukor javaslatára eredeti - Buchinsky - nevét Bronsonra változtatta. A rendkívül frappáns nevet Hollywoodon és Bronsonon keresztülautózva találták ki, így született újjá a színész Charles Bronson néven 1954-ben. Bronson barátja, Michael Winners rendező ugyancsak meg van győződve arról, hogy a színész letagadott nyolc évet.

Bronson koráról egyébként az interneten is ellentmondásos adatokat találunk. Az életrajzokban általában 1921. november 3-a van megjelölve a születés dátumának, azonban ráakadhatunk olyan oldalakra, ahol a színészt egy évvel öregebbnek gondolják, és az adatok tanúsága szerint már 1920 novemberében meglátta a napvilágot.

A színész már régóta Alzheimer-kórban szenvedett, és szombaton halt meg tüdőgyulladásban. Bronson hírnevét elsősorban A hét mesterlövész, A halál 50 órája és a Piszkos tizenkettő című filmekben nyújtott alakításával szerezte, nem beszélve a magyar házi videókorszak hajnalának sztárjáról, a Bosszúvágy sorozatról.