Emánuel
3 °C
12 °C

Jackie Chan is énekel a cunami áldozataiért

2005.01.04. 14:13
A We Are the World című nyolcvanas évekbeli pophimnusz kantoni verziójában a kungfu-filmek sztárja is énekel egy versszakot.
A szökőár áldozatainak megsegítésére újra felbukkant a We Are the World című dal, amelyet a nyolcvanas években énekeltek lemezre az amerikai popsztárok legnépszerűbbjei: ezúttal a hongkongi előadó művészek szövetsége akar vele segélyeket gyűjteni.

Az eredeti számot Michael Jackson és Lionel Ritchie szerezte 1985-ben, s az etiópiai éhezők megsegítését szolgáló lemez elkészítésében Bruce Springsteen, Bob Dylan, Diana Ross, Cindy Lauper és sok más sztár vett részt, a producer pedig Quincy Jones volt.

A Love című új hongkongi változatot nem kevésbé fényes, bár Európában azért kevésbé ismert csillagok adják elő, köztük van a harcművészi filmszerepeiből ismert Jackie Chan is.

A refrén ezúttal is angolul hangzik fel, de a többi részre új szöveget írtak, amelyet kantoni nyelvjárásban és mandarinul adnak elő.

Az Apple Daily című lap beszámolója szerint Hongkongban hatalmas gyűjtési akció zajlik, amelyben egyebek között koncerteken szedik össze a pénzt, de rábírták a Columbia Pictures amerikai filmgyártó vállalatot is, hogy egy ottani fogyasztásra készült kungfu-film teljes napi bevételét átadja. Emellett mindenki adakozik, a zöldségárusoktól a terület leggazdagabb embereiig: keddig mintegy 50 millió amerikai dollárnak megfelelő összeg gyűlt össze.

Ők a jövő is

A húsz évvel ezelőtti slágert éppen mostanában akarták újra elővenni az Egyesült Államokban, a tervek szerint Wea are the future címmel énekelték volna el olyan előadók, mint Usher, Kanye West és Jay-Z. A dalt a február 13-ai Grammy-gálán mutatták volna be, és a bevételt, akárcsak a nyolcvanas években, most is az afrikai éhezők megsegítésére akarták fordítani.

Arról nincs hír, hogy a cunami, illetve az új feldolgozás mennyiben befolyásolja Jermaine Dupri, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb producerének terveit.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!