Szórakozóhely nyílik a Corvin áruház tetején

2007.05.30. 10:18
A Szóda és a Sark tulajdonosai a nyolcker és a Budai hegyek panorámája közé helyezték el új szórakozóhelyüket. A szerdán nyíló Corvintető a szezon egyik ígéretes budapesti romszórakozóhelye lehet.

Ahogy megígértük, elsőként számolunk be a nyár egyik ígéretes romszórakozóhelyéről, amit tulajdonosai eddig, kabbalisztikus okokból, nem akartak nyilvánosságra hozni. Az új hely a budapesti Corvin áruház tetején nyílik szerdán. A Sark és a Szóda tulajdonosai által nyitott hely valószínűleg nem csak a szokásos tevékenységekre (pesti pletykák terjesztése, csajozás, pasizás és egyéb tudatmódosítás) szolgálhat majd. Az első néhány alkalommal remek társalgásindító lehet az is, hogy eldöntsük, romszórakozóhellyel van dolgunk, vagy új irányzat született, az óriásterasz.

A Corvintető névre keresztelt hely ugyanis valóban a Blaha Lujza téri nagyáruház tetején van, ott, ahová az áruház fénykorában a dolgozók jártak fel dohányozni és lógni. A helyszín tehát inkább a penthouse stílusra enged következtetni, különösen, hogy egyik irányban látszanak a budai hegyek és a Szabadság-szobor is.


Klikkeljen!

Ugyanakkor mindez a nyolcadik kerület peremén található, a túlsó oldali panorámát tehát a kémények, bérháztetők és mindenféle téglaépítmény határozzák meg.

Maga a tető sem klasszikus tetőterasz. Inkább csak egy magas kőfallal körülvett placc, amiről jó a kilátás, de amúgy erősen indusztriális a környezet.

Ha ennyi szövegelés után sem tudott rákanyarodni a közös ital témájára vagy a telefonszámcserére, akkor az intellektuális beszélgetés nyilvánvalóan nem jön be a célszemélynek, próbálkozzon tehát valami aktuális tévésorozattal.

Mi viszont kitartunk, mert továbbra is olvas, és megosztjuk Önnel, hogy a Corvintető hatszáz négyzetméteres teraszán egy nagy pult, asztalok, egy ismeretlen funkciójú, lámpákkal ellátott doboz és szolid háttérzene lesz.

Táncolni a tető alatti szinten kialakított, sötét, tojáskeltető hangulatú helyiségben lehet, ahová azonban állítólag beépítettek egy szellőztetőrendszert. Ugyanezen a szinten van még a kék és a piros terem, ahol a már említett, műanyag palatetős, hegesztett oszlopos miliőben esős napokon is folyhat a szocializálás. Itt található egyébként a második pult.


Nézze meg a helyet jobban!

A hely dizájnelemeihez a Corvin állami áruház korából származó motívumok adták az alapot. A tulajok, Stern Péter és Kauteczky Dávid szerint a fények dobnak még nagyot a hangulaton, mert nemcsak a teraszt, hanem a szemközti háztetőket és a gyárkéményt is megvilágítják, de ebből, nappal mi még nem láttunk semmit.

Megtudtuk viszont: a tulajok fontolgatják, hogy a Corvintetőt téliesítik, és egész évben nyitva tartják.

A tető az áruház bal oldalán, a Somogyi Béla utcából nyíló lépcsőházban, vagy a liftes fiú segítségével működő teherlifttel közelíthető meg.

A bejárat Csaba Vezér Lángossütője után található. Látogatásunkat egy sajtos-tejfölössel zártuk (kicsit semleges ízű, de friss), és a kedves lángossütő úrtól megtudtuk, hogy az ablakra ragasztott, fénymásolt képen nem Csaba Vezér, hanem Jézus látható, pártus hercegi ruhában, mivelhogy ő magyar volt. Ezt onnan lehet tudni, mert az anyja is magyar. Csakúgy, mint Gandhi és Buddha.