Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Elhunyt Cserháti Zsuzsa énekesnő

2003.07.23. 20:36
Elhunyt Cserháti Zsuzsa énekesnő, erősítette meg az MTI információját az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa, Sebestyén Erzsébet szerda este.
Az 1948. július 22-én született énekesnőt budapesti otthonában érte a halál. A kevés lemezt megjelentetett, remek hangja ellenére leginkább bárokban fellépő énekesnő már régóta betegeskedett. Gondok voltak a súlyával, és emiatt a szívével és a vércukorszintjével is. Szerdán délután rosszul lett, és a hat óra tájban megérkező mentők már csak a szomorú hírt tudták megállapítani. Halálát valószínűleg belgyógyászati problémák okozták, írta a Blikk.

Táncdalfesztiváltól az Érdemkeresztig

Cserháti Zsuzsa tíz évig tanult klasszikus balettet, majd 1965-ben lépett énekesnői pályára. Kezdetben a Rangers, majd a Thomastic együttessel turnézott.

Az 1972-es Táncdalfesztivál egyik nagy felfedezettje volt. Legnagyobb sikereit a Kicsi, gyere velem rózsát szedni, a Boldogság, gyere haza és az Árva fiú című dalokkal aratta.

1977-ben a Tessék választani című versenyen nagydíjat nyert, majd külföldi vendéglátóhelyeken, később Budapesten és vidéken énekelt.

A nyolcvanas években a budapesti Moulin Rouge mulató vezető énekese volt.

Később betegség miatt hirtelen jelentős túlsúlyt szedett fel, s ezért egy időre visszavonult a színpadtól, s - ahogy ő maga többször mondta - szinte elfeledve, szegénységben élt.

Visszatérését az 1996-os Hamu és gyémánt című album fémjelezte, amivel egy csapásra sztár lett. Orvosi segítséggel lefogyott, lemezei és színpadi fellépései nagy sikert arattak.

1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét. A hanglemezgyártók Arany Zsiráf-díját háromszor érdemelte ki.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.