Judit
3 °C
6 °C

Jamaikai nyár a késő télben

2004.03.05. 12:45
Anglia elsőszámú dancehall és reggae kiadójának DJ-i varázsolnak nyarat a soha véget nem érő, nagy büdös budapesti télbe március 6-án az A38 állóhajón.

Soul Jazz sound System Budapestre érkezik március 6-án, szombaton a Soul Jazz Sound System, akik magukénak tudhatják Nagy-Britannia talán legérdekesebb független kiadóját és klubestjét. Az A38 állóhajón a reggaet, funkot, dancehallt játszó brit csapat mellett fellép a magyar Love Alliance a Jazz Turbulence-es Suhaiddal kibővűlve, valamint Tilos rádiós DJ-k: Szamosi Brothers és Kanadakaos.

A Soul Jazz Sound System története 1988-ra nyúlik vissza, amikor Pete Reilly és csapata Soul Jazz Records néven jazzre, soulra, funkra, latinra és reggaere specializálódott használtlemez-kereskedést nyitottak Észak-Londonban. Három évre rá ugyanezen a néven lemezkiadót is alapítottak. Mára már túl vannak a 150. megjelenésen, a bolt pedig a lemezgyűjtők világszerte ismert, kultikus helyévé vált.

A Dynamite! széria a kiadó DJ-i alkotta Soul Jazz Sound System klubestjeiről kapta nevét, ahova saját MC-ik mellé gyakran hívnak olyan vendégénekeseket, mint Horace Andy, Roots Manuva és Dennis Alcapone - de Norman Jay, David Holmes, és Mantronix is átruccannak néha kislemezt pörgetni. A csapat a világ nagy részének közönségét már megőrjítette, most Budapesten a sor, ahova Oxman-nel érkeznek a Dub Vendor Records-tól, Britannia első számú jamaikai lemezelosztó kolóniájától.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.