Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Nem léphet fel az MTV-gálán a homofób dancehallsztár

2004.08.27. 15:00
Nem léphet fel az MTV Video Music Awards díjkiosztó ünnepségén Beenie Man jamaicai dancehallsztár, aki számos dalában dicsőíti a homoszexuálisok elleni erőszakot.
A zenetévé egyik szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy az adó meghajolt a dél-floridai és brit homoszexuális csoportok tiltakozása előtt és kizárta Beenie Man reggae-énekest a szombat este Miamiban megrendezésre kerülő ünnepségről. A látványos műsorral kísért díjkiosztót az utóbbi 20 évben New Yorkból vagy Los Angelesből közvetítették.

Beenie Man
Az OutRage! és más melegszervezetek már hetek óta követelték, hogy Beenie Mant húzzák ki a művészek listájáról - olvasható az MTV honlapján. A tiltakozó csoportok indoklásként olyan dalok szövegéből idéztek, mint a Damn vagy a Bad Man Chi Chi Man, amelyekben az énekes "olyan Jamaicáról álmodik, ahol minden homokost kivégeznek" és amellett érvel, hogy "öljenek meg minden buzit".

Miután Európában több koncertjét lemondták, a reggae egyik újabb válfaját művelő sztár nemrégiben nem túl meggyőző módon bocsánatot kért rajongóitól és az érintettektől. Közleményében, amelyet lemezcége, a Virgin Records adott ki, azt bizonygatta, hogy "senkit nem akart szándékosan megsérteni vagy rossz fényben feltüntetni". Menedzsere utalt arra, hogy más dancehallsztárok is állást foglaltak a saját nemükhöz vonzódókkal szemben, többek között Buju Banton. Ezt azonban "metaforikusan" kell érteni - magyarázkodott.

Beenie Man 2001-ben elnyerte a legjobb reggae albumért járó Grammy-díjat. Januárban kis híján életét vesztette egy autóbalesetben. Jelenleg Back to Basics című új albumát népszerűsíti egy világturné keretében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.