Rober De Niro rákos

2003.10.21. 10:15
Az Oscar-díjas színész prosztatarákban szenved, ennek ellenére jövőre folytatja a forgatást.
Robert De Niro prosztatarákban szenved, jelentette be szóvivője hétfőn. Mindazonáltal a színésznek jó esélyei vannak a gyógyulásra. "A betegség korai észlelésének, és De Niro kiváló fizikai állapotának köszönhetően az orvosok teljes gyógyulást prognosztizálnak" - mondta a BBC-nek Stan Rosenfield.

Robert De Niro A szóvivő hozzátette, hogy a neves filmszínész betegsége ellenére jövő évben elkezdi új filmje, a Hide and Seek forgatását. A bejelentés nem szól arról, hogy milyen típusú kezelést írtak elő a neves színésznek. "De Niro nem szívesen áll ki problémáival a nyilvánosság elé" - villantotta fel a jellemzően maffiaszerepekben alakító színész mindennapi oldalát a szóvivő.

A 60 éves De Niro edig több mint 60 filmben játszott, és generációja egyik legnagyobb színészének tartják. Negyvenéves karrierje alatt hat alkalommal jelölték Oscar-díjra, melyből kétszer oda is ítélték neki a kitüntetést. Arany szobrocskát vehetett át az 1980-as Dühöngő bika című filmben nyújtott alakításáért. 1974-ben pedig a Keresztapa 2 legjobb mellékszereplőjeként díjazták.

De Niro indította útjára a Tribeca filmfesztivált 2002-ben, a kultúra és a turizmus támogatására abban a manhattani negyedben, amelyben 20 éve él, és amelyet véleménye szerint különösen súlyosan érintett a szeptember 11-i merénylet.