Nagyon fogy a Depeche Mode-koncertjegy

2008.10.29. 10:12
Egy nap alatt elkelt a belépők több mint 20 százaléka a Depeche Mode budapesti koncertjére. A jegyirodákban kedden reggel kezdték árusítani a belépőket - jelentette Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation Hungary marketing igazgatója. Az AC/DC koncert eddig a rekordtartó: két nap alatt fogyott el az összes jegy.

Kedd délelőtt kezdődött a jegyértékesítés a június 23-i Depeche Mode budapesti koncertjére, egy-két szektorban már csak limitált számú jegy áll rendelkezésre. A brit zenekar az új lemezbemutató koncertturnéja elemeként Magyarországon is.

A Depeche Mode tagjainak (Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher) európai turnéja során 22 ország 28 városában lépnek fel. Minden országban kedden kezdték meg a hivatalos jegyárusítást, a legtöbb városban a jegyek döntő többsége gazdára talált. Európában várhatóan 1,3 millió ember előtt fognak fellépni.

Október 6-án Berlinben jelentették be a májustóé júliusig tartó turnét. Az új Depeche Mode album a tervek szerint áprilisban jelenik meg. A Live Nation Hungary tájékoztatása szerint ez lesz a brit együttes történetében az első olyan stadionturné, amire gigantikus méretű színpaddal, óriási látvánnyal készülnek.

Az együttes 1985. július 23-án lépett fel először Magyarországon. A budapesti Volán-pályán 4 ezer Depeche Mode rajongó előtt adtak koncertet. A brit csapat legutóbb két évvel ezelőtt, június 12-én koncertezett Budapesten, akkor a Puskás Ferenc Stadionban a Playing The Angel turné keretében.

Az 1980-ban eredetileg négy taggal alakult, ma már háromfős együttes 11 stúdióalbumot jelentett meg, és az elmúlt csaknem három évtizedben több mint 75 millió eladott lemezt adtak el.