2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Britney Spears lett az év előadója

2008.11.07. 10:24
Az MTV Europe Music Awards idei díjazottai között van a Tokio Hotel, Kanye West, Paul McCartney, Barack Obama is. Minden idők legjobb előadójának Rick Astleyt szavazták meg.

AZ MTV Europe Music Awards csütörtök esti gálájának legnagyobb sztárja Barack Obama megválasztott amerikai elnök és Paul McCartney volt, aki a legnagyobb zenei legendának járó díjat vehette át. A díjat tizenötödik alkalommal adták át, Liverpool Európa kulturális fővárosaként lehetett az esemény házigazdája.

Képek
    

Britney Spears folytatta diadalmas visszatérését: Blackout című lemeze az év albuma, maga pedig az év előadója díjat kapta. Pink a legjobb dalért, a legjobb színpadi produkcióért a német Tokio Hotel, a legjobb rhythm and blues és hip hop előadó Kanye West lett. Az év rockzenekarának és a legjobb klip készítőjenek járó díjat a 30 Seconds To Mars nevű amerikai együttes vehette át. A nyolcvanas évek sztárja, Rick Astley brit énekes, gitáros, billentyűs és dobos minden idők legjobb előadójának díját kapta a közönségtől.

    

Paul McCartney életműdíját Bono adta át és St. Paul McCartneyként szólította meg őt, hangsúlyozva, hogy Paul csak egy van. McCartney köszönetet mondott szüleinek és mindenkinek szerte Nagy-Britanniában, továbbá minden amerikainak, aki Obamára szavazott kedden.

    

Az év felfedezettje Kate Perry, aki a gála háziasszonya volt, házigazdaként segítette őt Jared Leto, a 30 Seconds To Mars énekese is. A Barack Obama képét ábrázoló pólóban feszítő Kate Perry volt a gála első fellépője, kijelentette: reméli , hogy Obama megválasztása után talán jobban fogják Amerikát szeretni.

    

Fellépett az életműdíjas McCartneyn kívül Beyoncé, Kanye West, Estelle, Pink, és a Killers.     Ezúttal a tizenötödik alkalommal adták át a z MTV Europe Music Awardst, Liverpool Európa kulturális fővárosaként lehetett az esemény házigazdája.