Ismét megvásárolták az Est FM rádiót

2002.10.29. 15:55
Elkelt az éter bolygó hollandija, a stáb nélkül sugárzó rádió. Igaz, Superman, a vásárló mit sem tud az ügyletről. "Röhejes ez az egész, de azért örülök, hogy így alakult" - nyilatkozta a médiavállalkozó
Az éter bolygó hollandiját, a stáb nélkül sugárzó Est FM rádiót ismét megvásárolták. Ezúttal a kisebbségi tulajdonos, a részben az Erdélyi Zsolt tulajdonában lévő MoccaMogul Kft. tűnt fel vásárlóként az Est Média sajtóközleményében. Az ügylet november 1-től lép életbe, ennek keretében a rádió december 31-ig EstFM 98.6 néven és a jelenlegi működési és műsorstruktúrának megfelelően szolgáltatja műsorát az FM 98.6 frekvencián.

Mint ismeretes, a munkatársaitól márciusban megvált budapesti körzeti rádió szeptemberben nyilvános vételi pályázatot írt ki, amelynek nyertese, a néhány héttel ezelőtti meg nem erősített hírek szerint a Danubius rádió volt.

Az Origo értesüléseit később Papp Gábor, az Est Média marketingigazgatója cáfolta. Habár az új hír hivatalosan a rádiótól érkezett, mégis meglepte a vásárlóként feltüntetett MoccaMogul Kft. egyik tulajdonosát, a rádióban hajdan szerkesztőként és műsorvezetőként is munkálkodó Erélyi Zsoltot.

Superman örül

"Fogadjunk, azt akarod kérdezni, hogy nem vettem-e egy jó kis rádiót mostanában!" - vágott tudósítónk kérdése elé a leginkább Supermanként ismert Erdélyi. "Csak annyit tudok mondani, hogy röhejes az egész. Én is úgy értesültem a dologról, hogy bemondták a rádióban."

Erdélyi elmondta, hogy neki csupán negyven százalék részesedése van a MoccaMogulban, így előfordulhat, hogy a fennmaradó hatvan százalék tulajdonosa a tudtán kívül vásárolt be rádióból. "Mindenesetre nem értem az egészet - tette hozzá. - Eddig úgy tudtam, hogy el akarjuk adni a rádiót, vagy pedig, hogy a hosszú változatlanság, egy 'under construction' jellegű időszak után majd berobban valami új műsorstruktúra. Ez a változat viszont nem tudom, mire jó."

Kérdésünkre, miszerint örül-e a hirtelen jött tulajdonlásnak, Erdélyi pozitívan válaszolt, noha a dolgok ilyetén alakulása keresztülhúzza jövőbeli terveit, azaz a Mono rádió beindítását. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a MoccaMogul hatvanszázalékos tulajdonosai nem biztos, hogy teret adnak neki a műsorkészítésben. "Röhejes ez az egész, de azért örülök, hogy így alakult" - búcsúzott diplomatikus és laza stílusban a médiavállalkozó.