Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Félsziget fesztivál harmadszor

2005.07.27. 11:22
A népszerű erdélyi fesztiválon kedvező jegyárak mellett tekinthető meg számos nemzetközi és helyiérdekű sztár.
Július 27-én keződik a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál, ahol 31-ig több mint hetven koncerten és egyéb kulturális, szabadidős programon vehetnek részt azok, akik rusztikus kerámiatermékek, fenyvesek és ízes beszéd mellett egyéb élményeket is gyűjtenének Erdélyben.

A Transindex értékelése szerint a második legjobb romániai fesztiválra a helyi és magyar együttesek mellett több nemzetközi sztár is érkezik. Fellép az Apocapyltica, a Freestylers, Dj Rush és Dj Goldie is. Így Erdélybe látogatók a szokásos kínálat mellett a Félszigetnek köszönhetően több mint 70 zenei produkció közül válogathatnak.

Épül a fesztivál
Épül a fesztivál
A magyarországi zenekarok és előadók közül zenél a Republic, a Kispál és a Borz, az Amorf Ördögök, a Tankcsapda, a Pál Utcai Fiúk, az Anima Sound System, Ganxta Zolee, Charlie, a Hobo Blues Band, a Deák Bill Blues Band, Palotai, az Ossian, a Zanzibár és az idősebb korosztály talán nagy örömére a Neoton Família. Továbbá a román zenei élet színe-java: a Timpuri Noi, a Vama Veche, a Holograf, a Directia 5, a Voltaj, a B.U.G. Mafia, az Iris, és a budapesti Szigeten korábban nagy sikert aratott moldvai Zdob si Zdub.

Az esti koncertek és zenei események mellett sok egyéb programmal is készülnek a szervezők. A Civil Faluba például mintegy 30 szervezet jelezte részvételét. A Félsziget Irodalmi Hajó programsorozat keretében előadások, könyvbemutatók, felolvasói estek várják az érdeklődőket, de lesz majd színjátszó- és humor fesztivál, viccmondó verseny, filmsátor, művésztelep és számos sportprogram is.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.