Félsziget fesztivál harmadszor

2005.07.27. 11:22
A népszerű erdélyi fesztiválon kedvező jegyárak mellett tekinthető meg számos nemzetközi és helyiérdekű sztár.
Július 27-én keződik a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál, ahol 31-ig több mint hetven koncerten és egyéb kulturális, szabadidős programon vehetnek részt azok, akik rusztikus kerámiatermékek, fenyvesek és ízes beszéd mellett egyéb élményeket is gyűjtenének Erdélyben.

A Transindex értékelése szerint a második legjobb romániai fesztiválra a helyi és magyar együttesek mellett több nemzetközi sztár is érkezik. Fellép az Apocapyltica, a Freestylers, Dj Rush és Dj Goldie is. Így Erdélybe látogatók a szokásos kínálat mellett a Félszigetnek köszönhetően több mint 70 zenei produkció közül válogathatnak.

Épül a fesztivál
Épül a fesztivál
A magyarországi zenekarok és előadók közül zenél a Republic, a Kispál és a Borz, az Amorf Ördögök, a Tankcsapda, a Pál Utcai Fiúk, az Anima Sound System, Ganxta Zolee, Charlie, a Hobo Blues Band, a Deák Bill Blues Band, Palotai, az Ossian, a Zanzibár és az idősebb korosztály talán nagy örömére a Neoton Família. Továbbá a román zenei élet színe-java: a Timpuri Noi, a Vama Veche, a Holograf, a Directia 5, a Voltaj, a B.U.G. Mafia, az Iris, és a budapesti Szigeten korábban nagy sikert aratott moldvai Zdob si Zdub.

Az esti koncertek és zenei események mellett sok egyéb programmal is készülnek a szervezők. A Civil Faluba például mintegy 30 szervezet jelezte részvételét. A Félsziget Irodalmi Hajó programsorozat keretében előadások, könyvbemutatók, felolvasói estek várják az érdeklődőket, de lesz majd színjátszó- és humor fesztivál, viccmondó verseny, filmsátor, művésztelep és számos sportprogram is.