Meghalt a Bee Gees egyik tagja

2003.01.12. 10:21
Ötvenhárom éves korában egy miami kórházban elhunyt Maurice Gibb, a Bee Gees együttes tagja.
Ötvenhárom éves korában egy miami kórházban elhunyt Maurice Gibb, a Bee Gees együttes tagja. Az énekes-muzsikust floridai otthonából csütörtökön súlyos bélpanaszokkal a miami Mount Sinai kórházba szállították, és megműtötték. Az egészségügyi központ akkori tájékoztatása szerint Gibb a műtét előtt szívinfarktust kapott, a műtét után némileg javult az állapota, de továbbra is válságos volt.

Vasárnap a kórház szóvivője csak a beteg elhunytáról számolt be. Részleteket nem közölt, csupán annyit mondott, hogy egyelőre nem is terveznek további tájékoztatást. A halál beálltának időpontja sem ismeretes, de a Reuters úgy tudja, hogy az szombaton késő éjjel vagy vasárnap a kora hajnali órákban következhetett be.

A brit születésű, majd Ausztráliába kivándorolt Gibb fivérek - Barry és ikeröccsei, Maurice és Robin - az ausztráliai Brisbane-ben hozták létre a hatvanas években hamar népszerűvé váló Bee Gees popzenekart. Népszerűségük csúcsát a hetvenes évek diszkóhulláma idején érték el, s annak az évtizednek a végén tették át székhelyüket Dél-Floridába.