Auguszta
5 °C
22 °C

Milliókat csalhattak ki a kamu Guns n' Roses jegyekkel

Kapcsolódó cikkek (1)
Egy jegyvásárló feljelentése nyomán a rendőrség ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozást a plakátokon hirdetett, de valójában nem létező Guns n' Roses-koncert ügyében. A Viva televízió még szerdán is reklámozta a budaörsi eseményt.
A budaörsi reptéren tartandó koncertről szóló plakátok néhány napja jelentek meg a fővárosban, a belépőket a Lurdy-ház parkolójában árulta egy fiatalember tizenkétezer forintért. Az Indexnek kedden az együttes New York-i kiadójánál cáfolták a koncert hírét, a cáfolathoz később a reptér is csatlakozott.

Kilenc jegyet vett

Az árus a Lurdy-háznál
Forrás: alexrose.hu
Mint megtudtuk, a XVIII. Kerületi rendőrségen feljelentést tett egy fiatalember, aki kilenc jegyet vásárolt a koncertre. Az ügyet átutalták a IX. kerülethez, mivel ott található a Lurdy-ház. A hatóságok ismeretlen tettes ellen nyomoznak csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Azt egyelőre nem tudni, hány károsultja lehet az esetnek, de szemtanuk szerint naponta több százan keresték az időnként el-eltűnő jegyárust, akit hétfő délután óta egyáltalán nem láttak a Lurdy-ház parkolójában. (A fórumozók szerint csak szombaton 3500 jegyet adtak el a Hungaroringen, ám ezt a híresztelést egyelőre sehol sem tudtuk megerősíttetni.)

Lopott adószám

A témával foglalkozó fórumokon feltűnt az a cég is, amelynek adószámát a jegyre nyomtatták. A cég vezetője kérdésünkre elmondta: számukra nagyon kellemetlen, hogy visszaéltek a cég adataival, egy károsult már fel is hívta őket a történtek miatt reklamálva. A cégvezető elhatárolódik az ügytől, és megtette a szükséges jogi lépéseket.

A Viva reklámozta

Valószínűleg sokakat megtéveszthetett, hogy a Viva televízió kedden és szerdán is rendszeresen tájékoztatott a várható budaörsi eseményről, a csatorna honlapján az erről szóló hír a cikk írásának időpontjában is olvasható. Nagy Zoltán, a Viva vezető szerkesztője kérdésünkre elmondta: a csatorna híreit külső cégtől vásárolják, a történtekért ezért nem ők felelősek. A híreket szállító zene.net kft. főszerkesztőjétől megtudtuk: ők a plakátok alapján adtak hírt az eseményről, az adatok valóságtartalmát nem volt idejük ellenőrizni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!