R. Kellynek kerülnie kell Michael Jacksont

2004.01.30. 10:20
R. Kelly a gyermekpornográfiával vádolt zenészt a bíró óvadék ellenében szabadlábra helyezte, és elengedte Chicagóba a február 8-ai Grammy díjkiosztóra, ha nem beszél a pedofíliával vádolt Michael Jacksonnal. A két kategóriában is díj-esélyes Kelly nem is szándékozott zenésztársához szólni.
A bírót a Chicago Sun nem tudta elérni, mert temetésen volt, így a sajtó csak találgathat a döntés okairól.

Jackson két nagy slágerének is Kelly szerezte a zenéjét: a You Are Not Alone-ét és a One More Chance-ét, de a feltételezett azonos érdeklődési területen kívül a bírónak nem volt oka a szokatlan kikötésre. Ilyen döntést csak felperes és alperes között szoktak hozni. Ebben az esetben viszont csak annyi köze van a két zenésznek egymáshoz, hogy hasonló vádakkal folyik ellenük két, teljesen különböző eljárás.

"Kelly nem is tervezte, hogy találkozzon vagy beszéljen Jacksonnal"- mondta Edward Genson, Kelly ügyvédje az esetről, ami nála és védencénél csak az ügyészt lepte meg jobban. A Grammy szervezői a Chicago Sunnak elmondták, hogy nem is tudnak arról, hogy Jackson, akit semmilyen kategóriában nem jelöltek, elmegy-e egyáltalán a rendezvényre.

A döntés szerint R. Kellynek február 18-ig vissza kell térnie Chicagóból Los Angelesbe.