Roni Size és Freq Nasty is jön a Hegyaljára

2006.05.05. 14:50
Bár jelenleg az árvíz nyomainak eltüntetése folyik Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi Tisza-kempingben, a szervezők már kiadták a hetedik Hegyalja Fesztivál fellépőinek listáját. A július 12-e és 16-a között megrendezendő fesztiválon összesen mintegy 170 előadó, 7 zenei színpadon és közel 20 egyéb programhelyszínen lép fel.

A vidék legnagyobb fesztiváljaként is emlegetett rendezvénysorozaton fellép többek között a Motörhead, a Freestylers, Roni Size, Freq Nasty, valamint a Dub Pistols és a Radio Slave.

Kiscsillag és Faludy

A magyar együttesek közül biztos Tokajon lesz a Tankcsapda, a Hooligans, a Kispál és a Borz, az Alvin és a Mókusok, Neo, Colorstar, Belga, Quimby, Czutor Zoltán új bandája, a Belmondo, illetve a Kiscsillag, melyről köztudomású, hogy Lovasi András alapította, nagyrészt ős-Kispál-muzsikusokkal együtt. Lesz külön unplugged színpad és a Hegyalja fesztivál történetében először jazz valamint world music programok.

A másik nagy nyári Delta Fest Fesztiválhoz, a mezőtúri Wan2-hoz hasonlóan Hegyalján is bemutatkozási lehetőséghez jutnak a legifjabbak. Az internetes jelentkezési lapot félezren töltötték ki, közülük ötven előadó - zenekar és dj. - léphet fel a hat színpad valamelyikén. A kiválasztás során a szervezők arra törekedtek, hogy előnyt élvezzenek a kelet-magyarországi jelentkezők.

A Hegyalja Fesztiválon 2006-ban is nagy hangsúlyt kap a civil szféra: a korábbinál is népesebb Civil Utcában a különböző profilú társadalmi szervezetek széles köre mutatkozhat be. A környezetvédelem jegyében pedig továbbra is érdekes beszélgetésekkel, kiállításokkal, performance-okkal várja a fiatalokat a Zöld Sátor. Csak néhány téma az idei kínálatból: Csernobil 20 éve, EU és fogyasztóvédelem, alternatív energiaforrások. A vendégek közt pedig olyan személyiségeket köszönhetünk, mint Faludy György költő, Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója, illetve számos zöldpolitikus és aktivista.