Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Giganagy headbang Budapesten

2003.05.31. 12:29
A brit Iron Maiden együttes lesz a sztárvendége június 4-én a Kisstadionban kezdődő Summerrocks fesztiválnak, míg a következő nap a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán az amerikai Anthrax lesz a fő műsorszám.
A hardrock-metál rendezvény szervezői elmondták, hogy a Summerrocks fesztivál Kelet-Közép-Európa egyetlen ilyen eseménye. Az Iron Maidenen és az Anthraxon kívül több más együttes is fellép.

A koncertek mindkét napon fél ötkor kezdődnek, a kapukat 16 órakor nyitják. Az első napon a Kisstadionban két fiatal magyar együttes, előbb a Wisdom, majd a Demonlord mutatkozik be. A magyarokat a veterán brit rockzenészekből álló Stray követi.

Az Iron Maiden a heavy metál egyik legnagyobb klasszikusa. A hetvenes évek végén indult zenekar fennállása óta készített albumai a kemény rockzene alapművei közé tartoznak. Érdemes kiemelni közülük a The Number Of The Beast, Killers, Hallowed By Thy Name, Wasted Years, Can I Play With Madness című korongokat. A zenekar ugyan folyamatosan dolgozott, de akkor került ismét az érdeklődés középpontjába, amikor Bruce Dickinson, a csapat énekese, némi kihagyás után visszatért, és 2000-ben együtt készítették a Brave New World című albumot. Ezt a lemezt 2000 nyarán Budapesten, a Kisstadionban is bemutattak. Az idén új Iron Maiden album megjelenését ígérik.

A Summerrocks második napját, június 5-én a Petőfi Csarnokban a magyar Casketgarden kezdi. Az együttes dallamos, mégis dinamikus zenét játszik. Egy külföldi független kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik a zenekar EP-je. A két finn vendégzenekar közül a Nightwish különlegessége, hogy misztikus hangulatú, dallamos metálzenéjére Tarja Turulen operaénekesnő énekel. Az együttes tavaly fellépett a Szigeten is. A második finn zenekar Children of Bodom szintén nyitott a szimfonikus és dallamos elemek felé, emellett virtuóz gitáros és billentyűs gazdagítja az együttes hangzását.

A program fő attrakciója, az Anthrax a 80-as évek elején indult New Yorkból, a trash metál stílus egyik legjobbja. A Scott Ian gitáros vezette együttes a '90-es évek elejétől John Bush énekessel modernebb hangzást keresett. Később egy időre háttérbe szorult az Anthrax, idén tavasszal azonban megjelent a We've Come For You All című új albumuk.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!