Audiért szöktet menyasszonyt Dustin Hoffman

2004.03.19. 11:43
A sztár harminchét év elteltével ismét botrányt okoz egy templomban, de furcsa módon ezúttal németül beszél. Az Amerikában betiltott reklámban még Simon és Garfunkel sem igazi.
Dustin Hoffman az Audi felkérésére megismétli karrierje kezdetének híres jelenetét. A "Diploma előtt" című film emlékezetes záróepizódjához hasonlóan ismét hatalmas felfordulást okoz egy templomban, és megszökteti a menyasszonyt az esküvőről.

'Ez volt életem második reklámja' A harminchét évvel későbbi verzióban csupán annyi változott, hogy Hoffman nem szerelmével, hanem lányával rohan keresztül a násznépen, nem kardozik egy kereszttel és végül nem busszal robog el a messzeségbe, hanem egy csillogó Audiba pattannak be.

A híres jelenetet ugyanis egy Audi hirdetés kedvéért melegítették fel ismét. A rövidfilmet rendező Michael Bay, aki egyébként a Pearl Harbor című háborús eposzról ismerhető, megtartotta a film eredeti zenéjét, a Mrs. Robinsont, de azt ezúttal nem a szerzőpáros, Simon és Garfunkel adja elő, hanem a Lemonheads.

A legkülönösebb az egészben mégis az, hogy a reklámverzióban Dustin Hoffman németül beszél. Az amerikai közönség mégsem fog meglepődni kultikus filmklasszikusának kiherélésén, a reklámot az Adage internetes szaklap szerint ugyanis nem vetíthetik az Egyesült Államokban.