Az INXS-nek keresnek énekest az új valóságshowban

2004.06.15. 11:55
Öt kontinens jelentkezői közül egy stúdióba vonulhat az öngyilkosság folytán énekes nélkül maradt együttessel. A nézőknek viszont nem lesz beleszólásuk az ügybe.
Minden rosszban van valami jó címmel írhat számot hamarosan az INXS. Az énekesének 1997-es öngyilkossága óta helyét kereső együttes egy valóságshow keretében nem csak ismét világhírnévre tehet szert, de újra teljes létszámban léphet közönség elé. A Survivor atyjaként emlegetett Mark Burnett néhány napja jelentette be, hogy új reality műsort indít Rock Star címmel.

A levitézlett befutott rock banda

A producert saját bevallása szerint a Fox Televison műsorán futó, a Magyarországon nagy sikerrel vetített Megasztárhoz hasonló American Idol ihlette, de Burnett nem egyszerű zenei tehetségkutatót tervez. A játék nyertese ugyanis csatlakozhatna egy már befutott rockzenekarhoz, sőt világkörüli turnéra is indulna velük.

INXS Azt azonban csak most hozta nyilvánosságra, hogy a "befutott rock banda" az énekesét tragikus körülmények közt elvesztett INXS lesz. Hutchence halála óta az együttes alkalmi énekessel, a szintén ausztrál Jon Stevensszel lépett fel. Ebben a felállásban láthatta őket a közönség például a 2000-es olimpia záróünnepségén Sydneyben, és szintén így koncerteztek 2002-ben Simple Minds előzenekaraként Amerikában.

A megoldás: valóságshow

"Michael halála után másik énekest akartunk keresni, de fogalmunk sem volt, hogyan kezdjünk hozzá" - idézte a Yahoo az egyik tagot, Tim Farrisst. "Mark segítségével most megtaláltuk a megfelelő módszert az előrelépéshez."

A Rock Star című műsor meghallgatásai hamarosan megkezdődnek mind az öt kontinensen. A győztes stúdióalbumot készíthet majd a hajdan neves zenekarral, amelyik legutóbbi anyagát 1997-ben adta ki Elegantly Wasted címmel.

A valóságshowk szokásos menetétől eltérően itt a közönségnek nem lesz beleszólása a végeredménybe. Az együttes tagjai "vezető szórakoztatóipari szakértők" segítségével választják majd ki, hogy melyik jelentkező lesz képes mind emberileg, mind szakmailag kiegészíteni a zenekart.

A valóságshowgyáros

Mark Burnett a Magyarországon az RTL Klub műsorán futó Survivor című túlélőshow-val, illetve A gyakornok című reality műsorral alapozta meg karrierjét. Ez utóbbiban a kamera Donald Trump ingatlan-befektető, szállodalánc-tulajdonos és milliárdos irodájában követte figyelemmel az ifjú gyakornokok mindennapjait, miközben Trump hetente kirúgott egy versenyzőt, míg végül csak egy gyakornok maradt.