Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Az INXS-nek keresnek énekest az új valóságshowban

2004.06.15. 11:55
Öt kontinens jelentkezői közül egy stúdióba vonulhat az öngyilkosság folytán énekes nélkül maradt együttessel. A nézőknek viszont nem lesz beleszólásuk az ügybe.
Minden rosszban van valami jó címmel írhat számot hamarosan az INXS. Az énekesének 1997-es öngyilkossága óta helyét kereső együttes egy valóságshow keretében nem csak ismét világhírnévre tehet szert, de újra teljes létszámban léphet közönség elé. A Survivor atyjaként emlegetett Mark Burnett néhány napja jelentette be, hogy új reality műsort indít Rock Star címmel.

A levitézlett befutott rock banda

A producert saját bevallása szerint a Fox Televison műsorán futó, a Magyarországon nagy sikerrel vetített Megasztárhoz hasonló American Idol ihlette, de Burnett nem egyszerű zenei tehetségkutatót tervez. A játék nyertese ugyanis csatlakozhatna egy már befutott rockzenekarhoz, sőt világkörüli turnéra is indulna velük.

INXS Azt azonban csak most hozta nyilvánosságra, hogy a "befutott rock banda" az énekesét tragikus körülmények közt elvesztett INXS lesz. Hutchence halála óta az együttes alkalmi énekessel, a szintén ausztrál Jon Stevensszel lépett fel. Ebben a felállásban láthatta őket a közönség például a 2000-es olimpia záróünnepségén Sydneyben, és szintén így koncerteztek 2002-ben Simple Minds előzenekaraként Amerikában.

A megoldás: valóságshow

"Michael halála után másik énekest akartunk keresni, de fogalmunk sem volt, hogyan kezdjünk hozzá" - idézte a Yahoo az egyik tagot, Tim Farrisst. "Mark segítségével most megtaláltuk a megfelelő módszert az előrelépéshez."

A Rock Star című műsor meghallgatásai hamarosan megkezdődnek mind az öt kontinensen. A győztes stúdióalbumot készíthet majd a hajdan neves zenekarral, amelyik legutóbbi anyagát 1997-ben adta ki Elegantly Wasted címmel.

A valóságshowk szokásos menetétől eltérően itt a közönségnek nem lesz beleszólása a végeredménybe. Az együttes tagjai "vezető szórakoztatóipari szakértők" segítségével választják majd ki, hogy melyik jelentkező lesz képes mind emberileg, mind szakmailag kiegészíteni a zenekart.

A valóságshowgyáros

Mark Burnett a Magyarországon az RTL Klub műsorán futó Survivor című túlélőshow-val, illetve A gyakornok című reality műsorral alapozta meg karrierjét. Ez utóbbiban a kamera Donald Trump ingatlan-befektető, szállodalánc-tulajdonos és milliárdos irodájában követte figyelemmel az ifjú gyakornokok mindennapjait, miközben Trump hetente kirúgott egy versenyzőt, míg végül csak egy gyakornok maradt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.