Hazudott a Jackson-ügy koronatanúja

2005.03.05. 09:44
Nem mindig mondott igazat vallomásában, ismerte el Michael Jackson védőügyvédjének kérdéseire a popsztár molesztálási ügyének a koronatanúja. A Jacksont szexuális zaklatással vádló kisfiú nővére a védelem kérdéseire tört meg.

Vallomása egyes részleteiben hazudott, ismerte el bírósági meghallgatásán a Michael Jacksont szexuális zaklatással vádló fiú nővére. A tizennyolc éves lány a védelem kérdéseire tört meg. Csütörtöki vallomásában arról beszélt, hogy a popsztár Neverland nevű birtokán rettegésben éltek a gyerekek.


Klikk a képre!
Thomas Mesereau, Jackson ügyvédje megkérdezte a lánytól, miért mondta azt a szociális gondozóknak, hogy az énekes soha nem bánt helytelenül 13 éves öccsével, még mielőtt még megvádolták volna a szexuális molesztálással. "Így tehát egyes témákban hazudott, másokban az igazat mondta, annak megfelelően, ahogyan erre kérték, nem igaz?", kérdezte az ügyvéd, amire a lány igennel válaszolt.

A bíróságon levetítettek egy videofelvételt, amelyen a fiú családja szeretetreméltónak, kedvesnek írta le a popénekest, aki "apaként" bánt a rákbeteg kisfiúval. A nővér előző nap azt vallotta, hogy a kisfiú hozzátartozóit az énekes munkatársai arra kényszerítették, hogy csupa jót mondjanak Jacksonról egy videofelvételen, amelyet éjszaka forgattak, s amellyel a popsztárnak a dokumentumfilm által megtépázott hírnevén kívánták javítani.

A vád dokumentumokat nyújtott be, amelyek szerint a popsztárnak több mint 275 millió dolláros adóssága van, amelyet az év végéig kell visszafizetnie. A vád szerint Jackson 2003 tavaszán Neverland nevet viselő kaliforniai birtokán az akkor 13 éves rákbeteg kisfiút alkohollal itatatta, pornográf magazinokat mutatott neki és szexuálisan molesztálta őt. A 46 éves énekes ellen tíz vádpontot hoztak fel, s ha valamennyiben bűnösnek találják, akár húsz év börtönre is ítélhetik.