Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Bizonyítékokat gyűjtenek Michael Jackson ellen

2004.03.02. 12:37
Több számítógép winchester, zenei CD és egy Neverland Party című DVD szerepel a popsztár elleni vád bizonyítékai között. A Pop királya akár huszonnégy évre is száműzetésbe vonulhat.
Házkutatást tartott a rendőrség Michael Jackson egykori producerének kaliforniai lakásán. Marc Schaffel Los Angeles-i rezindeciáján lefoglaltak hat számítógépet, több telefonbeszélgetést tartalmazó kazettát, zenei CD-t és CD-ROM-ot. A rendőrségi íratok szerint a nyomozók ezenkívül az egyik könyvespolcon találtak egy DVD-t, ami a Neverland Party címet viseli, és valószínűleg Jackson birtokán forgatott amatőr felvételeket tartalmaz.

Michael Jackson
Jacko a vádak súlya alatt
Kalifornia törvényei alapján a bizonyítékok listája már a nyomozati szakaszban is nyilvánosak, így annyit már most lehet tudni, hogy ezek a lefoglalt tárgyak a Michael Jackson elleni vád legfontosabb bizonyítékai. A magát legszívesebben még mindig a pop királyaként emlegető énekes ellen végül egy tizennégy év alatti fiú molesztálásáért emeltek vádat. Az ügyészségi íratok szerint legalább hét alkalommal fajtalankodott a fiatalkorúval, akit előtte leitatott, illetve gyógyszerekkel kábított el. Novemberben a rendőrség már lefoglalt két üveg kábító hatású folyadékot tartalmazó üvegcsét Jackson kaliforniai birtokán, ezeket a hatóságok szerint a sztár csak azért tartotta, hogy elbódíthassa kiskorú vendégeit.

A vádiratban nem szerepel egyetlen sértett neve sem, a hivatalos dokumentumokban csak az angol jogi nyelvben ismeretlen nevű személyt jelentő John Doeként emlegetik a vallomást tevő fiút.

Trónfosztás?

Michael Jacksonnak először április 12-én kell megjelennie egy meghallgatáson, a per szakértők szerint azonban akár másfél évig is eltarthat. Az ügyészség előreláthatólag börtönbüntetés kiszabását fogja kérni a bíróságtól a jelenleg 3 millió dolláros óvadék fejében szabadlábon védekező Jackson ellen. A hatályban lévő törvények értelmében a popénekes akár huszonnégy évi szabadságvesztést is kaphat az ügyészségi iratokban szereplő bűncselekmények elkövetéséért.

címlapon
Miklós Edit térdét négy órán keresztül műtötték
címlapon
Húsz évig rossz lesz, aztán majd meglátjuk

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.