Igazi vád Michael Jackson ellen

2003.12.05. 16:44
A híresztelésekkel ellentétben a vád erős lábakon áll - ismertette csütörtökön a sajtónak Jim Thomas, Santa Barbara-i seriff. A vád egy tizenkilenc éves fiúra támaszkodik, aki 1993-ban a rendőrségen tett vallomását esküdtszék előtt nem merte megismételni, mert túl fiatal és túl szégyenlős volt ahhoz. Ez a fiú a január 9-re tervezett vádelemés után behívható.
"A kilencéves gyerek akkor nem akart a bíróság előtt vallomást tenni, és a szülei sem akarták, hogy végigmenjen a procedúrán, mi pedig nem kényszeríthettük" - mondta a seriff, akinek elmondása szerint azért sem erőltették a második fiú tárgyaláson való részvételét, mert a '93-as vád nélküle is erősnek tűnt. Később a felperes, a tizenhárom éves J. Chandler apja többmillió dollárral kiegyezett a popsztárral, és nem került az ügy esküdtszék elé. A második fiú viszont most, tizenkilenc évesen behívható.

Szaftos vallomás 18 éven felülieknek:
A 13 éves J. Chandler vallomása szerint '93 májusában, egy monacói hotel fürdőszobájában maszturbált először előtte az akkor 35 éves popsztár. Hogy ő is megtegye ugyanezt, Jackson megnevezte azokat a fiúkat, akik már csinálták vele korábban. Jackson az ágyban kezével kielégítette a fiút, majd szájjal is próbálkozott. Ezt később rendszeresen tette. Viszonzásként a popsztár mellét kellett szopogatnia annak önkielégítésekor, Jackson közben a fiú fenekét fogta és a fülébe nyalt. Mikor ellenkezett, a sztár ismét sírva fakadt. Jackson arra kérte, hogy mindezt senkinek ne mondja el. A kapcsolat 1993 júniusában szakadt meg, amikor az apa vette át a fiú feletti gyámságot.
Tom Sneddon, a kerületi ügyész elmondása szerint is bebizonyosodott volna a popsztár bűnössége '93-ban, ha tárgyalásra kerül az ügy. A nyomozók ugyanis, akiket akkor Amerikába és a Fülöp-szigetekre küldtek molesztálásra utaló nyomok felderítése céljából, nem tértek vissza üres kézzel.

A kilencéves fiú rendőrségen tett vallomását '93-ban kazettán rögzítették. Akik ismerik az anyagot, elmondták, nem ment olyan részletekbe, mint a tizenhárom éves J. Chandler, de, attól függetlenül, ugyanarról az udvarlási-csábítási szokásról számolt be.

Vádemelés januárban

A kerületi ügyész is cáfolja az előző napi híreszteléseket, mely szerint a vád gyenge lábakon állna. Elmondása szerint december közepén nyújtják be a vádiratot, és a Santa Barbarai bíróságon január 9-re tervezik a vádemelést. Michael Jackson már egyszeri bűnesetért is nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

A védőügyvéd, Mark Geragos elzárkózott az ügy kommentálásától. A kerületi ügyész a sajtónak elmondta, az ajtaja nyitva áll Michael Jackson további áldozatai előtt.