A rendőrségi vizsgálat szerint Michael Jackson ártatlan

2003.12.10. 15:49
A Los Angeles-i rendőrség, illetve a Los Angeles-i családvédelmi hivatal februári bizalmas nyomozásának feljegyzéseit szerezte meg a The Smoking Gun. A popsztárt jelenleg vádló Gavin Arvizo akkor Jackson ártatlansága mellett tett vallomást a felügyeleti szerveknek, akik a vizsgálat végén a „megalapozatlan” minősítéssel látták el a gyermekmolesztálási aktát.
Február 14-én a Los Angeles-i családvédelmi hivatal (L.A.'s Department of Children & Family Services) segélyhívó vonalán tett feljelentés nyomán kezdett közös, bizalmas nyomozásba a két szervezet. Mindent a február 6-án, az ABC csatornán vetített #alt#Michael Jackson és Gavin Arvizo „Együtt alszunk, ebben nincs semmi szexuális. Betakargatom őket, ez nagyon különleges, és nagyon édes” – mondta a popsztár tinédzser barátairól a riporternek, nézők millióinak felháborodását váltva ki. Egy iskolai hivatalnok például a film nyomán feljelentést tett a fiú anyja ellen gondatlanságra, és Michael Jackson ellen szexuális molesztálásra vonatkozó vádakkal. Az anya hiába védekezett azzal, hogy a filmben elhangzottak kontextusukból kiragadt mondatok, kezdetét vette a bizalmas nyomozás, amely február 14-től 26-ig tartott. Kihallgatták az állítólagos, akkor 13 éves áldozatot, annak 11 éves öccsét, 17 éves nővérét és az anyját is.

A szórakoztatóművész mindig a földön aludt

Gavin tagadta a szexuális molesztálás bármilyen formáját. Elmondta, hogy sohasem aludt egy ágyban a szórakoztatóművésszel (a dossziéban egyszer sem nevezik meg Michael Jacksont). Öccse is megerősítette ezt az állítást a felügyeleti szerveknek. Bár szeretik a szórakoztatóművészt, mondta, de ez a szeretet nem terelődött szexuális útra. Sokszor meglátogatták őt otthonában, de ilyenkor csak a parkban bicikliztek vagy videójátékokat játszottak vagy filmet néztek.

#alt#
Gavin Arvizo
17 éves nővérük hozzátette, gyakran kísérte el a fiúkat amikor ott aludtak, és ő sem tapasztalt semmi elfogadhatatlan dolgot. Az anya nyilatkozata szerint a szórakoztatóművész olyan a gyerekeivel, mint egy apa vagy mint egy családtag. Azt elismerte, hogy egy szobában aludt velük, de sohasem egy ágyban. A szórakoztatóművész ilyenkor mindig a földön aludt.

A vizsgálat a magas rangú Dr. Charles Sophy felügyelete alatt folyt. A „bizonytalan”, „bizonyított” és „megalapozatlan” minősítések közül a megalapozatlannal látták el az aktát.

A kis Arvizo rajtakapta a sztárt, amint bátyját molesztálta

Mindez ellentmond a Court TV e héten szerzett értesülésének, miszerint Gavin testvérei kulcsfontosságú tanúk lesznek a molesztálási perben. Gavin nővére – aki azóta betöltötte 18. életévét –, bár a birtok egy távoli részén kapott szállást, mégis észrevette, hogy öccse furcsán viselkedik az énekesnél töltött éjszakák után, ezért addig faggatta, amíg állítólag mindent be nem vallott. Öccse pedig állítólag rajtakapta a sztárt, amint Gavint molesztálta.