Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A világ ötven legrosszabb zenésze

2003.08.13. 10:37
Egy amerikai magazin elkészítette a zenetörténet ötven legrosszabb együttesét tartalmazó listáját. A rangsorolás teljesen szubjektív, a lap szerint Mick Jagger és a The Doors is ott van a világ legrosszabb zenészei között.
Michael Bolton és Celine Dion mellett Mick Jagger neve is felkerült arra a listára, amely a zenetörténet legrosszabb művészeit tartalmazza.

Az amerikai Blender magazin válogatásban helyt kapott még Paul Oakenfold, Bob Geldof és a The Doors is. A lap a Rolling Stones énekesét a tizenharmadik helyre sorolja, melynek alátámasztásául Jagger munkásságát egy botfülű hatéves próbálkozásaihoz hasonlítja.

Tehetségtelenség fehérben

David Bowie rockegyüttese, a Tin Machine még ennél is rosszabbat, a tizenkettedik helyezést kapta a magazintól. A Jamiroquai együttes frontembere, Jay Kay is szerepel a feketelistán, ő a huszonötödik helyet szerezte meg magának, a magazin csak a "fehér, tehetségtelen Stevie Wonderként" emlegeti.

Bob Geldof zenei műfajban tett erőfeszítése a harminckilencedik helyre volt elég, míg Mike Rutherford bandája, a Mike and the Mechanics a negyvenharmadik helyen végzett.

Sok rossz közül a legrosszabb

A top tíz között szerepel Kenny G, Vanilla Ice és Michael Bolton, Celin Dion a huszonhatodik helyet kapta. A Doors a harminchetedik a rangsorban, a magazin Jim Morrison gyógyíthatatlanul serdülőkori világnézetét kritizálta.

A magazin szerint mindenidők legrosszabb együttese az Insane Clown Posse nevű rap-rock duó lett.

Andy Pemberton, a Blender kiadója így nyilatkozott: "Ha a listán szereplő bármelyik együttes helyében lennék, nagyon mérges lennék a rangsorolás miatt - de hát jobbnak kéne lenniük. Ez az ő hibájuk, és csak ők tehetnek róla."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!