Kényszerdokumentumfilmre ítélik a heroinista sztárt?

2003.07.02. 11:52
Néma Bob nagyszájú haverja Jay bajba került. Eladta droggal folytatott küzdelmének megfilmesítési jogait, majd meggondolta magát. A filmesek perre mennek, Jay pedig rehabilitációs klinikára.
Mewes hátul
Kevin Smith Shop-Stop, a Dogma és a Jay és Néma Bob Visszavág című nagy sikerű filmjeinek sztárja, a szívós amerikai proligyereket alakító langaléta Jason Edward Mewes valószínűleg nem volt magánál, amikor beleegyezett, hogy dokumentumfilm készüljön heroinfüggőségéről és a leszokásért folytatott küzdelméről. A 27 éves színész ugyanis meggondolta magát és közölte a film producerével, hogy egyáltalán nem akarja bemutatni a nagyközönségnek drogproblémája vonatkozásait.

A "Mélypont" munkacímű dokumentumfilm producere Carig Veytia azonban nem hagyta annyiban a Mewes pálfordulását és a Smoking Gun birtokában lévő iratok szerint bírósághoz fordult, hogy így kényszerítse a színészt szerződésben vállalt szerepe eljátszására.

Mewes egyelőre nem kívánta kommentálni az ellene indított pert.

Jay elvonóba vonul

Jason Mewes három héttel a "Mélypont" szerződés aláírását követően egy New Jersey-i bíróság előtt beismerte, hogy 2000 februárjában heroin birtoklásáért kiszabott felfüggesztett büntetésével kapcsolatos szabályokat, vagyis nem hagyott fel a heroinfogyasztással.

A vallomás nyomán a Monmouth megyei bíró drogrehabilitációs programban való részvételre kötelezte a színészt, aki féléves rehabilitációja végeztéig nem hagyhatja el az államot, így egyelőre darabig nem jelenhet meg az életéről szóló film Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon folyó perén, ahol védői várhatóan azzal érvel majd, hogy a szerződést erős befolyás alatt írta alá.