Vilma
-7 °C
4 °C

Megjelent Larry Hagman önéletrajza

2002.12.10. 11:05
Larry Hagman, a Magyarországon is sikerrel játszott Dallas című amerikai televíziós sorozat főszereplőjének életrajzi regényét hétfőn mutatták be Budapesten. A Helló, drágám! című, 16 oldalnyi képanyaggal illusztrált könyvet maga a művész ajánlotta a közönség figyelmébe.
Larry Hagman
Mint a kötetet Magyarországon közreadó Kalandor Könyvkiadó felidézi, Larry Hagman a Dallas című sorozatban 1978-tól 1991-ig alakította Jockeyt, az intrikus és gyakran könyörtelen texasi olajbárót, aki néhány dollárért még a saját családját is képes volt eladni.

A Helló, drágám! a Jockey álarca mögött lévő emberről szól, akinek élettörténete helyenként felkavaró, megindító, önvizsgáló, botrányokkal tarkított, néhol pikáns, vagy éppen az újrakezdésről szól.

Larry Hagman a filmvásznon és a televízióban olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Peter Fonda, Patrick Duffy, Jack Nicholson, Priscilla Presley, Dennis Hopper, Sidney Lumet, Lee Marvin.

Az 1931. szeptember 21-én született művész ugyanolyan nyíltan - ahogyan beavatja az olvasót a kulisszatitkokba - ír magánéletéről is: mint a legtöbb hollywoodi színészt, Larry Hagmant is megkísértette az alkohol és a kábítószer.

Könyvében őszintén beszél a "démonokkal" folytatott küzdelemről, és arról, hogyan mentette meg életét az utolsó pillanatban egy tizenhat órás műtét, az 1995-ben végrehajtott májátültetés.

A felgyógyulás történetéből kiderül: Larry Hagman sosem törődött bele sorsába, mert legyőzte két káros szenvedélyét, túlélt egy operációt és egy igen súlyos motorbalesetet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!