Fogy a Jóban-rosszban stábja

2009.01.05. 11:48
A Jóban-rosszban nem hozza a várt nézettségi adatokat, a TV2 pedig a válság miatt a saját gyártású műsorain lesz kényetelen spórolni. Ennek eshetnek áldozatául a sorozat dolgozói.

Két tucat dolgozót készül elküldeni a TV2 saját gyártású sorozatából, a Jóban-rosszban-ból a Blikk információi szerint. A bulvárlapnak nyilatkozó stábtagok és szereplők szerint sem elképzelhetetlen, amit már az Index is megírt, hogy a válság és a nézettségi adatok csökkenése miatt megszüntetik az egész sorozatot. Az ötvenszereplős sorozat stábjának név nélkül nyilatkozó tagja szerint a csatorna feleslegesnek tartja a JR-t, mert nem hozza a várt adatokat.

A csatorna a válság vesztese kezd lenni, és egyelőre nem sikerült neki plusz bevételekre szert tenni, hogy valahogy kibekkeljék a veszteségeket, ezért még több embertől meg kell válniuk a Blikk információi szerint.

Magyar Rita, a csatorna szóvivője az Indexnek csak annyit árult el, hogy nem jövőbelátó, így nem tudta megmondani, pontosan milyen hatása lesz a válságnak a tévécsatornára. A Blikk mostani információit nem erősítette meg: egyelőre nincs szó arról konkrétan, hogy embereket küldenének el a Jóban-rosszban sorozatból, hangsúlyozta.

A csatorna már tavaly novemberben megvált harmincöt embertől a globális válságra hivatkozva, az Index információi szerint azonban a tulajdonos még legalább hetven ember elbocsátását várja a Tv2 vezetésétől. Tavaly még a tulajdonosok támogatták az adó offenzív műsorpolitikáját, saját gyártású programokkal akart nézőket szerezni, idén viszont rövidebbre húzzák a nadrágszíjat.

Az Index novemberi válságelemző cikkében arról ír, hogy a Tv2 várhatóan jövőre kevesebb új műsort készít majd, és várhatóan nagy költségvetésű vetélkedők, tehetségkutatók és valóságshow-k sem nagyon indulnak majd.