Leállította a rendőrség a Kispál koncertjét

2006.08.30. 12:45
Elmaradt a pécsi "Kispál originál"-koncert, mert a szervezők nem rendelkeztek kihangosítási engedéllyel, amit egy helyi rendelet ír elő.

Még a kezdés előtt leállította a rendőrség a Kispál és a Borz kedd esti koncertjét Pécsett, mert a szervezők nem tudták bemutatni a kihangosítási engedélyt, amit egy 2002-es helyi rendelet ír elő, értesült a Híradó.hu. A koncert a "Kispál originál" turné egyik állomása lett volna, a turnén a zenekar eredeti felállásban adja elő korai számait.

A koncertet a Pécsi Hullámfürdőben tartották volna este héttől tízig, de még kezdés előtt bejelentések érkeztek a rendőrséghez a közel lakóktól a hangos zene miatt. A helyszínre érkező rendőrök az említett kihangosítási engedélyt kérték - mellyel azt kell igazolni, hogy mekkora lesz a hangerő a koncerten -, ám ilyennel a szervezők nem rendelkeztek. A hullámfürdő üzemeltetői ugyanis nem közölték a zenekarral vagy a menedzserrel, hogy szükség lehet ilyen engedélyre, írja a Híradó.hu.

"Sajnos a mai pécsi koncert elmarad(t) - az okokat talán inkább ne firtassuk, egy idióta rendeletről van szó... A jegyek a Hullám Fürdő pénztárában holnap reggel 8 órától visszaválthatóak. Amennyiben találunk új időpontot a koncertnek, itt a weblapon értesítünk mindenkit" - írja a zenekar honlapján. A koncertet öt-hatszázan nézték volna meg.