Életveszélyben volt Konta Barbara

2003.03.20. 12:54
Le akarta lőni a Barátok közt volt szereplőjét, az Esztert alakító Konta Barbarát, egy 17 éves budapesti diák.
A budapesti középiskolás ellen emberölés előkészületének alapos gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az esetben védett tanúk is szerepelnek, így a részletek csak most kerültek nyilvánosságra .

A BRFK sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-nek elmondta: a rendőrség tavaly februárban értesült arról, hogy a középiskolás egyik barátjával pisztolyt vásárolt , hogy meggyilkoja a sorozat szereplőjét. A nyomozók komolyan vették a bejelentést, mivel a fiú már ismert volt előttük, korábban ugyanis felgyújtotta egy haragosa autóját.

A diák szüleinek lakásán tartott tavaly februári házkutatás során megtalálták a fegyvert, a gyanú szerint gyilkosságra készülő fiú pedig vallomást is tett. A tanúvallomások alapján feltételezhető, hogy tettét az elfogását követő reggelen akarta végrehajtani.
A bizonyítékok alapján a bíróság elrendelte a 17 éves diák előzetes letartóztatását. A gyanúsított azonban októberben megszökött, állítása szerint azért, mert az interneten keresztül bocsánatot akart kérni Konta Barbarától. A budapesti középiskolás másnap feladta magát, jelenleg pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják, felelősségre vonható-e tervéért .