Lebonthatják a Kultiplexet

2003.04.01. 11:35
Az önkormányzat közparkká sorolná a Kultiplex Művelődési Ház területét, míg a park Üllői út felőli részen építési telket alakítanának ki.
A ferencvárosi önkormányzat a Markusovszky tér évek óta megoldatlan helyzetét az egykori Kinizsi mozi elbontásával kívánja rendezni- adta hírül a Népszabadság. A kerület a fővárossal folytatott előzetes egyeztetés után módosítaná a környék keretövezeti besorolását, ennek értelmében a Kultiplex Művelődési Ház területét közparkká sorolják át.

A Népszabadság információi szerint a főváros akkor járul hozzá a tér szabályozási tervének módosításához, ha a zöldfelület nem csökken, és ez csak úgy oldható meg, ha a Kinizsi utcai parkrészt a moziépület elbontásával bővítik. Ez persze nem jelent azonnali beavatkozást, ugyanis nem határoztak meg bontási határidőt, de az épületen fejlesztési, bővítési munkák nem folytathatók.

Sebesi István a Kultiplex Művelődési Ház igazgatója a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az épület elbontásával kapcsolatban, melynek felújítására az elmúlt évben 87 millió forintot költöttek.

A kerület számára azért fontos a tér kertövezet-módosítása, mert ez nagymértékben befolyásolja a SOTE döntését új központi épületének helyével kapcsolatban. Az egyetem beruházásának Józsefváros és Ferencváros is szeretne otthont adni, a módosítás pedig jóval olcsóbban tenné lehetővé a SOTE esetleges ferencvárosi építkezését.