Natália
-3 °C
7 °C

Kurt Cobain már többet keres, mint Elvis

2006.10.25. 14:31
Kurt Cobain letaszította a trónról a halhatatlan Elvis Presleyt: idén nyolcmillió dollárral (több mint másfél milliárd forinttal) többet keresett nála.

A Forbes listáján az elhalálozott híresség műveinekl illetve képeinek újrafelhasználásából befolyó összegeket vetik össze.

Tízmilliárd a sírból

A Forbes információi szerint 2005. és 2006. októbere között 50 millió dollárt (kb. 10,4 milliárd forintot) keresett a Nirvana volt énekes-dalszerző-gitárosa. A listát az előző négy évben Elvis Presley vezette, de idei 42 milliós (csaknem kilencmilliárd forint) bevétele most csak a második helyhez volt elég. Elvis tavaly még negyvenöt millióval volt a legjobban kereső halott sztár.

Egyből beelőzte Bob Marleyt

Cobain öngyilkossága óta először került fel a legjobban kereső halottak listájára, és egyből tarolt. A BBC szerint Cobain győzelme özvegyének, a botrányos életű Courtney Love-nak köszönhető. Love idén 25 százalékot eladott a Nirvana dalainak jogdíjaiból őt illető részből a New York-i illetőségű PrimeWave nevű kiadónak.

Az idei lista harmadik helyezettje Charles Schulz, a 'Peanuts' nevű képregény rajzolója lett. Mögöttük kullog 24 millió dollárral John Lennon, akit 20 millióval Albert Einstein követ. Einsteinnek sok pénz jön be a Baby Einstein néven kiadott oktatóvideókból. A listán feltűnik még Marlon Brando, Merilyn Monroe, Ray Charles, Andy Warhol. Tizenharmadik helyen a cigipapírmárkát is jegyző legenda, Bob Marley.


Ezért most még nem kell fizetnie, nézze meg!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!