Kurt Cobain már többet keres, mint Elvis

2006.10.25. 14:31
Kurt Cobain letaszította a trónról a halhatatlan Elvis Presleyt: idén nyolcmillió dollárral (több mint másfél milliárd forinttal) többet keresett nála.

A Forbes listáján az elhalálozott híresség műveinekl illetve képeinek újrafelhasználásából befolyó összegeket vetik össze.

Tízmilliárd a sírból

A Forbes információi szerint 2005. és 2006. októbere között 50 millió dollárt (kb. 10,4 milliárd forintot) keresett a Nirvana volt énekes-dalszerző-gitárosa. A listát az előző négy évben Elvis Presley vezette, de idei 42 milliós (csaknem kilencmilliárd forint) bevétele most csak a második helyhez volt elég. Elvis tavaly még negyvenöt millióval volt a legjobban kereső halott sztár.

Egyből beelőzte Bob Marleyt

Cobain öngyilkossága óta először került fel a legjobban kereső halottak listájára, és egyből tarolt. A BBC szerint Cobain győzelme özvegyének, a botrányos életű Courtney Love-nak köszönhető. Love idén 25 százalékot eladott a Nirvana dalainak jogdíjaiból őt illető részből a New York-i illetőségű PrimeWave nevű kiadónak.

Az idei lista harmadik helyezettje Charles Schulz, a 'Peanuts' nevű képregény rajzolója lett. Mögöttük kullog 24 millió dollárral John Lennon, akit 20 millióval Albert Einstein követ. Einsteinnek sok pénz jön be a Baby Einstein néven kiadott oktatóvideókból. A listán feltűnik még Marlon Brando, Merilyn Monroe, Ray Charles, Andy Warhol. Tizenharmadik helyen a cigipapírmárkát is jegyző legenda, Bob Marley.


Ezért most még nem kell fizetnie, nézze meg!