Svéd hiphop és rasztahaj az A38-on

2005.06.07. 15:24
A Looptroop zenéjét a szaksajtó intelligens és tudatos hiphopként emlegeti, ahol a kék szemekhez méterhosszú rasztahaj párosul.
A kilencvenes évek elején alakult hiphop csapat európai turnéján érkezik Magyarországra, A négy svéd True School Globetrotters (Embee, Promoe, CosM.I.C. és Supreme) hosszú évek után, a napokban jelentette meg harmadik albumát, amely a "Fort Europa" címet viseli.

#alt# Az ezt megelőző lemez óta eltelt 3 évet főleg szólókirándulásaiknak rendelték alá: Promoe Supreme-el turnézott és kihozta második szóló-albumát, a "The Long Distance Runner"-t, Embee debütáló lemeze, a "Tellings from Solitaria" pedig nemrégiben elhódította a rangos svéd Grammy díjat. A Looptroopot egyébként az igényes és intelligens hiphop, zenei nyitottság (a Looptroop többek között közös felvételeket jelentetett meg a jamaikai Ward 21-al és Bushmannal is), tudatos szövegek és tartalmas üzenet jellemzik.

Az együttes június 9-én lép fel az A38-on. Az előprogramban Cadik és Zeek az Allsoundz dj-i játsszanak, a koncert után pedig dancehall-reggae party a német énekes-mc-vel, Likkle T-vel megerősített hazai soundsystemmel, a Love Alliance-al.

Looptroop Fort Europa Tour 2005
A38; Június 9.