Judit
-2 °C
8 °C

'Simple, pure hip-hop'

2003.03.05. 00:50
Simple, pure hip-hop. Így nyilatkozott Romes a zenéjükről egy interjúban, és ez így igaz, és mi is megtapasztalhattuk, mennyire. Legalábbis azok, akik a csúnyácska flyer ellenére is lenéztek szombaton a Gödörbe. Itt jegyezném meg, hogy a szórólap látványa többek bizalmát és kíváncsiságát csahos fenevadként űzte el, és tagadhatatlanul rossz élmény volt kézben tartani, hiszen, mind színei, mind mintája döglött béka érzetét kelti.

A Gödörben ezen az estén - hosszas és alapos szervezkedés után - igazi autentikus hip hop zenét hallottunk, elemi ütemekkel, tényfeltáró szövegekkel. A fellépők - bizonyos körökben - iskolateremtő, elismert srácok, akik látványosan profik a hangulat- és ritmusmanipulációban. (Lootpackék a Da Antidote, a Quasimoto és a Superrapin albumok megjelenése óta váltak errefelé igazán ismertekké. És úgy hírlik, idén áprilisban jelenik meg új albumuk.) Aki megvárta a San Fransisco-i DJ-MC (Romes-Wildchild) páros ténykedését, nem csalódhatott. Romes tökéletes nyugalommal, W átütő lelkesedéssel diktálta a leckét, amelyet az "original hip hop party" hangulatát élvező közönség örömmel ismételgetett utána .

A fellépők mind-mind nagy kedvvel zenéltek, ami egy előadó részéről, mondjuk, praktikus.

Mc Wildchild például hamar rájött, milyen ütemet importáljon ide a mélybe, és ennek maradéktalanul igyekezett is megfelelni, mondhatni haladt a sávon. Romes remekelt, igazán felhőtlenül játszott, felesleges túlzások nélkül. (Sajnos ezen az estén nem kapott kedvet a szövegeléshez, noha mint megtudtam, korábban ő rappelt és Madlib (a Lootpack harmadik oszlopa, alias Quasimoto, a gombász) keverészett.)

Az ottlét könnyed és felszabadult lehetett, hiszen jelenleg Budapesten nehéz lenne akár hasonlóan impozáns helyszínt találni, ahol senkinek semmiféle kételye nem támadhat afelől, hogy a szervezők mindent megmozgattak, hogy tényleg gömbölyű legyen az este.

Említsünk még valakit? Ponsa: ezen az estén rá nem tudtam kellőképp figyelni; Cadik kellemes dallamfoszlányokat szórt - ugyan kissé bontotta az ütemet, a közönség szerencsére már lendületben volt, és nem botlott bele.

Számomra talán az egyetlen kissé visszatetsző mozzanat, a "Kezdet fiainak" pástra szabadulása volt, (akik, ha nem tűnnek el ilyen sebesen, bizony kockára tették volna az este esélyét) mert én például nem szeretem, ha egy-egy kétesen potens srác azt kiabálja agresszív módon az arcomba, hogy "Tudod is te, mi az az ucca!" , mert lássuk be még az is előfordulhat, hogy ott van valaki, aki jobban tudja. (Hogy a Való Világról szövegelnek, az már azonnali hirtelenséggel hallótávolságon kívülre űzött.)

Ez a közönségdíjas szervezkedés minden bizonnyal további hasonlatosan emelkedett estéket ígér, sőt ha azt a botlást is kiküszöbölik a rendezők, hogy a flyer ilyen mértékben taszító legyen, akkor biztos.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.