Ordítva válik Madonna és Guy Ritchie

2008.10.16. 10:03
Madonna és filmrendező férje karácsonyig el akarnak válni, mert már nem bírják az ordítós vitákat. A pár közös vagyona körülbelül 300 millió font, ezen is osztozniuk kell majd.

Hivatalosan is bejelentette válását Madonna és brit filmrendező férje, Guy Ritchie. A közös megegyezésről szóló közleményt Madonna New York-i és londoni képviselői tették közzé szerdán.

"Hét és fél év házasság után Madonna és Guy Ritchie megegyeztek, hogy elválnak útjaik. Mindketten kérik a sajtó munkatársait, hogy legyenek tisztelettel a család iránt ebben a nehéz helyzetben" - áll a közleményben, amely szerint a pár még nem jutott megállapodásra a vagyonmegosztásról és arról, hogy kihez kerüljenek a gyerekek.

A brit bulvársajtó hónapok óta folyamatosan jósolja, hogy a házasságnak vége és hamarosan bejelentik a válást. A The Sun, a legnagyobb brit tömeglap "magas pozícióban lévő" forrását idézve szerdán azt írta: az 50 éves amerikai énekesnő és a nála tíz évvel fiatalabb Ritchie karácsonyig le akarja bonyolítani a válási procedúrát, mivel "képtelenek tovább együtt élni".

Guy Ritchie és Madonna

A házasság összeomlását a sztárpár környezete szerint "ordítozós veszekedések sora" előzte meg, egyebek mellett arról, hogy melyikük mennyi időt szentel saját karrierje építésének a családi élet rovására. Emellett komoly feszültség forrása az is, hogy Madonna újabb afrikai kisgyermeket szeretne örökbe fogadni, amit Ritchie ellenez.

A The Sun forrása szerint Madonna és Ritchie "hatalmas erőfeszítéseket" tett a házasság megmentése érdekében, a veszekedések azonban mára "kicsúsztak az ellenőrzés alól".

Különösen súlyos összecsapások törtek ki Ritchie múlt havi, 40. születésnapja idején; a filmrendező ezek után úgy döntött, hogy ha már elkerülhetetlen a válás, akkor legyen inkább most.

Madonna egy ideig mérlegelte, hogy nem lenne-e jobb egyelőre csak szétköltözni, de most már ő is egyetért férjével abban, hogy a hivatalos válás a legjobb megoldás.

Ritchie a The Sun szerint elhalasztotta új filmje, a Sherlock Holmes franciaországi forgatását, és hazarepül, hogy közölje szüleivel a hírt. A héten el is viszi holmiját londoni otthonukból, amely hivatalosan Madonna nevén van, és átköltözik saját, Wiltshire grófságbeli birtokára.

A The Sun forrása szerint Ritchie "betege lett" annak, hogy az ő karrierje háttérbe szorult feleségéé mögött, de Madonnának is kezd elege lenni a korábban imádott nagy-britanniai életből. Utál vadászni, és szakított azzal a hobbijával is, hogy időnként beugrik férjével egy sörre a helyi pubba.

Nem tettek jót a házasságnak a gyerekek körüli zűrök sem. Madonna kislánya, a 12 éves Lourdes úgy döntött, hogy inkább igazi apjával, Carlos Leon táncossal szeretne több időt tölteni. Leon hónapok óta Madonna New York-i lakásában él, hivatalosan azért, hogy felügyelje a renoválási munkálatokat, mielőtt az énekes világsztár visszaköltözik.

A The Sun azonban úgy tudja, hogy Madonna és Leon kapcsolata ez idő alatt "ismét szorossá vált".

A londoni bulvársajtó már nyáron azt jelentette, hogy Madonna végleges elhatározásra jutott a 2000-ben kötött házasság felbontásáról.

A lapokban idézett jólértesültek szerint mindkét fél tárgyalt már jogászokkal. A Daily Mirror néhány hete azt írta, hogy Madonna a brit trónörökös és Sir Paul McCartney egykori válóperes sztárügyvédjéhez, az óránként 500 font munkadíjat számlázó Fiona Shackletonhoz fordult jogi tanácsért.

A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente közzétett lista idei kiadása szerint Madonna és Ritchie közös vagyona 300 millió font.