Hermafrodita Hitler-festmény Marylin Mansontól

2002.09.20. 14:39
Nagy sikerrel mutatta be Hollywoodban "A groteszk aranykora" című, saját festményeiből válogatott kiállítást Marylin Manson. A helyi krém azonnal ráizgult a bizarr galériára, egy hermafrodita Hitlert ábrázoló kép tetemes összegért kelt el.
Az önmagát sátánista életművészként definiáló Brian Warner, ismertebb nevén Marylin Manson, kissé belefáradhatott a zeneipari visszásságokba, mert azzal indokolta legújabb kedvtelését, hogy az "nagyon nyugtató". Mint elmondta, szereti a gyerekes pasztelszíneket, s ezért gyerekfesték-készletet használt a képek készítésekor.

Die Deutsche Kampferin
A kiállítás megnyitóján nem kisebb helybéliek jelentek meg, mint Nicholas Cage és új felesége, Lisa Marie Presley. Több híresség azonnal lecsapott a csemegékre. Flea, a Red Hot Chilli Peppers basszgitárosa, 30 ezer dollárért vásárolt meg egy Elizabeth Short-portét. A Hollywoodban csak 'Fekete Dáliaként' ismert színésznő 1947-es halála egyike a legrejtélyesebb Los Angeles-i bűntényeknek: félbevágott meztelen holttestével kapcsolatban máig nem találtak bizonyítékot.

A megnyitón feltűnt Jack Osbourne, Ozzy fia is, akit az MTV valóságshowjának stábja is elkísért néhány kamerával. Jack csupán 15 ezret fizetett apja kollégájának egyik festményéért. A legtöbbet, 55 ezer dollárt, egy olyan Hitler-festményért adtak, melyen a diktátor hermafroditaként jelenik meg.

A sikeres galéria egyébként Manson új albumának beharangozója is egyben, melynek címe azonos lesz a kiállítás címével. Az énekes elmondta, hogy a "A groteszk aranykorával" a 30-as évekbeli Berlin és Hollywood előtt akart tisztelegni.