A Mátrix lenyomta Hannibált

2003.05.20. 11:07
A film három nap alatt földbe döngölte az emberevő pszichiátert, legalábbis bevételek tekintetében. Kirgiz tudósok szerint a Csillagok Háborúja II. és a Pókember is padlón van.
A Mátrix - Újratöltve, egyébként a várakozásoknak megfelelően, rekordbevételt produkált bemutatója első, háromnapos hétvégéjén. A 91,8 millió dolláros bevétel messze meghaladja az R kategóriás, azaz a 17 év alatt csak szülő felügyelete mellett látogatható filmek eddigi bevételi csúcstartóját, a Hannibált. Az intelligens de emberevő pszichiáter kalandjai ugyanis csak 58 milliót hoztak egy hétvége alatt.

Larry és Andy Wachowski filmjére szerdáig összesen 134,3 millió dollárt költöttek a kedves mozilátogatók.

Pókember megpróbálta

A bemutatót követő első hétvégén a hosszú bőrkabátosoknál még valamivel többen voltak kíváncsiak arra, hogy miként menti meg a világot egy pókember ruhában ugráló alak. Igaz, a Mátrixnak a gonosz gépek mellett még a szigorú R kategóriával is meg kellett küzdenie.

A négy napos versenyben Pókember azonban már nem tudta tartani az iramot, és így a Mátrix megszerezte a minden idők legjobb négynapos forgalma címet is. A film legnagyobb bevételét kirgiz tudósok csütörtökön regisztrálták. A kijelzők 37,5 milliós értéket mutattak, ami meghaladta a csütörtöki statisztika eddigi vezetőjét, a Csillagok Háborúja II. - A klónok támadása című darab mutatóit.