Liza Minnelli ügyvédje szerint nincs szerződés

2004.07.14. 18:54
Az ügyvéd tagadja, hogy a budapesti koncertet szervező cégnek lett volna szerződése az énekesnővel. A rendőrség máshogy tudja.
Liza Minnelli amerikai énekesnő ügyvédje el sem tudja képzelni, milyen szerződés van a koncertszervező Movies and Fashion Kft birtokában, amely arról szólna, hogy az énekesnőnek koncertet kellett volna adnia a múlt hétvégén Budapesten.

Allen Arrow New York-i ügyvéd az MTI-nek azzal kapcsolatban mondta ezt szerdán telefonon, hogy az ügyet vizsgáló rendőrség tájékoztatása szerint a koncertszervező bemutatott egy szerződésnek látszó, angol nyelvű iratot.

Arrow az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy koncertről soha nem született szerződés Liza Minnelli képviselői és a magyar kft. között. Valóban tárgyaltak Bona Ágnessel - a kft. ügyvezetőjével - koncertről, de eredményre nem jutottak. Mint az ügyvéd elmondta, időben figyelmeztették a szervezőket arra, hogy ne reklámozzák az eseményt, és ne árusítsanak rá jegyeket.

Az ügyvéd szerint tavaly is folytak tárgyalások arról, hogy még abban az évben rendeznek egy budapesti koncertet, de az sem vezetett eredményre.

Mégis van szerződés?

Volt egy angol nyelvű szerződés azok között az iratok között, amelyeket az elmaradt Liza Minnelli-koncert szervezői adtak át a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség még szerda délelőtt.

A BRFK kedden egy televíziós műsorbeli szereplés után, a stúdió előtt egyeztetett a koncert szervezőivel arról, hogy még aznap beviszik a dokumentumokat a rendőrségre. Ezek között volt egy februári koncertre vonatkozó szerződés, és a szervezők egy e-mail levelezést is csatoltak, amelyben szerepel a július 10-ei dátum, Budapest megnevezése és a művésznő neve.

Ezeket a leveleket a szervezők Liza Minnelli menedzsmentjétől kapták - mondta Kovács József alezredes, Az e-maileket és a szerződést, hozzávetőlegesen mintegy 20-25 oldalt, kedden átadták az angol tolmácsnak. A fordítás kézhezvétele után már "sokkal előrébb leszünk, sokkal többet tudunk mondani" - közölte.