Megérett a barack

2002.07.15. 20:06
Szombat 14 óra, Balatonaliga. Hőség, parkoló tele, gumimatracok száguldanak a jól megérdemelt vízpart felé, az ebédlőből már csak a mosogatás csöreje harsog. A 138 lány nagyobbik része itt vesztette el a szüzességét - mármint a szépségversenyeken való szereplést illetően.

Dress Code

Pornósztár-napszemüveg
Azt hiszem kimondhatjuk, hogy az idei nyár divatja a gyengébb nemnél a világos színekben pompázó és lehetőleg árnyalatos pornósztár-napszemüveg, a nedvesség hatására átlátszóvá váló, kétrészes, alul tangás fürdőruha és a hegyesorrú cipő. A Club Aligában (a cikk írója itt tanult meg biciklizni 7 éves korában - a szerk.) tartott rendezvényen felvonultak javarészt ezzel a szettel küzdöttek azért, hogy bekerüljenek a legjobb 16 közé, akikből augusztus 9-én Balatonlellén fogják kiválasztani a leggyönyörűbbet.

Bernadett a Matizt szeretné hazavinni
A helyszínre megérkezve kikerültem a tetoválásokat, leöntöttem magam a maradék, már éppen forráspontot elérő ásványvizemmel és gyorsan munkához láttam, mert nagyon magukra maradtak a mosolygós lányok.

Először a 18 éves Dalma mesélte el nekem, hogy anyukája nevezte be erre a versenyre és kizárólag az ő kedvéért fog bekerülni a döntőbe - nem is lehetett rá panasz. Amíg a verseny el nem kezdődött hivatásomnak tekintettem összegyűjteni néhány elkóborolt virágszálat és leolvasni néhányat a számháborúzók közül . Nem kevésbé volt élmény hallgatni, ahogy a 43-as számú Bernadett kész tényként közölte, hogy ő haszonszerzési indíttatással van itt, mert ha nyer, megszerezheti a szerinte egyik legjobb autótípus, a kis Daewoo Matiz egyik fehér példányát. Ezen egy picit elvitatkoztak a 42-es rajtszámmal induló Enikővel, de aztán abban maradtak, hogy a rendszeres modellkedés mellé, neki pont ideális lenne, főleg ezzel a MISSB-1 rendszámmal. Nem úgy, mint az 53-as számmal később döntőbe kerülő leányzó, akit igazából semmi más nem érdekelt, minthogy megtalálja az 52-est. Gabit a képen is látható barátnője beszélte rá, hogy mellékállásban legyen már Miss Balaton.

Fenék és tanga-körkép
Lehet hogy a meleg miatt volt, de határozottan éreztem akkor és ott a leküzdhetetlen cselekvésvágyat a mutatóujjamban, hogy egy rögtönzött fenék- és tanga-körképet rögzítsek az utókor számára. Nikolett, akinek ez volt az első versenye direkt fátyolban feszített, volt aki csak úgy natúr módon, vagy kígyóbőr mintával próbálkozott, Katalin pedig - akit egyébként unszolni kellett, hogy eljöjjön a versenyre - a kép kedvéért még egy kicsit "ki is tette" magát.

Mindenki másképp csinálja

Extrémsportos idomok
"Fel fogtok jönni, egy féllel visszafordulsz és aztán egyszerre kell lejönni. Csináljatok mindent, amit tanultatok, kinek mi megy."- osztja az instrukciókat a színpad mögötti árnyékban az idős szakértő. Mindenki másért és másképp ugyan, - mint például a képen rózsaszínben pózoló Bianka is, aki saját bevallása szerint azért volt ott, mert éppen nem volt jobb dolga - de felmegy a kifutóra és elindul a menet. Lehet látni határozottabb arckifejezéseket, de a közönség természetesen tombol az extrémsportos idomok láttán (is).

Pörögnek a kamerák és a lányok is sokkal magabiztosabbak egy-egy füttyszóval üdvözölt ütemes séta után. Gyorsan elfogynak a számok, és ha nem vigyáznak, akkor még a bikinialsók is leeshetnek ebben a hőségben. Egy kis pihenő után mindenki újra sorra kerül, mert a zsűri biztosra akar menni. Én már lihegtem, mint egy csataló, közel annyit menetelhettem, mint a lányok együttvéve, néztek is rendesen, illetve volt, aki nevetett rajtam, de én nem bántam egyáltalán.

Barackok és körték

Gabi jól érzi magát a bőrében
A zsűri visszavonult, ahogy az lenni szokott, hogy megmondják ki került bele a 32-be, akik közül élő megszólalásuk alapján szüretelik majd le a maradék 16-ot. Közben a közönség szórakoztatásával Baby Gabi foglalkozott, én a magam részéről inkább az érett barackoknak szenteltem a figyelmem, és persze megkóstoltam a körtét meg narancsot is, mármint hideg Sió üdítőitalból, úgy értem. Kicsit szédültem is, de az megnyugtatólag hatott, hogy 4 óra tájban a tűző napon már másoknak is voltak gondjai az összpontosítással. Valahogy így magam elé bambulva vettem észre, hogy a gimnazista Nikinek is a cikk elején említett trendi cipője van.

Mák Virág
Az interjúkon Galambos Robi főszervező próbált színlelt mélyütéseket bevinni a lányoknak. Kezdte rögtön az iszkaszentgyörgyi Mák Kata Virág nevével és szülei vélt vagy valós humorérzékével, a "te mit tennél a világbékéért"-en keresztül az egyik toppon lévő lány megénekeltetéséig. Mák Virágnak tényleg barack volt a fürdőruha alsóján, vagy csak délibábot láttam?

Finálé

Az összes indulóról készült csoportkép balfelső sarkát alighanem a lencsére lehelt csóknyomok homályosítják el, sajnos letörölni már nem volt erőm. Négykézláb próbáltam megőrizni testi és lelki egyensúlyomat, amiből a vizuális úton aktivált tesztoszteron fröccs próbált meg kiborítani. Végül jótékony felhők hoztak árnyakat, én híres emberek között tértem magamhoz.

2,6x lettek szebbek
Rádöbbentem, hogy át lettünk verve mindannyian! A győztes tizenhatot, a befejező hajós fotózás okán, Magistral - az egyik szponzor - márkájú fürdőrucikba bújtatták, akkor számítottam ki, méghozzá fejben, hogy pontosan 2,6-szor néznek ki szebben így. Kérdem én, nem lett volna ez elég alap arra, hogy megóvjam és újraindíttassam a mezőnyt? Nekem ugyanis elfogyott az elem a fényképezőmben, így sajnos ez lett az utolsó kocka...

Apropó, a képen látható gyémántokat, a döntőt megelőző héten egy felkészítő táborban fogják csiszolgatni szakavatott koreográfusok, szépészek és mozgáskultúra oktatók, nem tud valaki beutalót szerezni oda?