Könyvklubot alapított Moby

2002.10.10. 16:21
Sok hangyának kell lefolynia egy orron, sok szexpartin kell keresztülmenni, míg az ember barátjának tekint egy könyvet - állítja Moby, az alacsony techno-csillag.
Az édesbús techno-sikerek szerzője, Moby szembehelyezkedik a műfajt övező sztereotípiákkal, és olvasásra buzdítja közönségét.

Arra szeretné rábírni rajongóit, hogy koncertjei előtt és után kiolvasott könyveiket cserélgessék egymás közt. "Ozzy Osbourne hajdanán hangyákat szippantott fel az orrába, a Led Zeppelin tagjai még ennél is tovább mentek, és szexpartikat rendeztek bérelt repülőgépeken. Sok hangyának kell lefolynia azonban egy orron, sok szex-partin kell keresztülmenni, míg az ember barátjának tekint egy könyvet." - indokolta döntését az alacsony sztár.

"Sosem volt erőssége a logika" - vallotta be a sztár menedzsere az üggyel kapcsolatban - "a hangyák és az olvasás kapcsolatát én sem értem, de határozottan állítom, mi sosem béreltünk magánrepülőket. Ez nem a mi stílusunk."

"Moby azt szeretné, ha a közönség dobozokba rakná a kiolvasott könyveit, ahonnan mások kiválaszthatnák a nekik tetszőt." - tette hozzá a menedzser - "És ezzel nincs is semmi baj. Ez nem olyan, mintha mp3 felvételeket cserélgetnének."