Gyalog-galopp a Broadway-n

2004.07.09. 08:45
Megvan a három főszereplő a Monty Python készülő musicaljéhez, amit a Gyalog galopp című filmjük alapján ír a csapat alapító tagja, Eric Idle, illetve John Du Prez zeneszerző. Az egyik főszereplő a Simpson család rajzfilmsorozatban adja a hangját Moe-nak, a csaposnak.
2005 februárjában mutatják be a Broadwayn a Spamalot című musicalt, amely a csoport 1975-ös klasszikus filmjének alapján írt a csoport egykori tagja, Eric Idle. A Reuters hírei szerint már kiválasztottáka darab három főszereplőjét: David Hyde Pierce-t, Tim Curryt és Hank Azariát, aki a Simpson családban a csapos hangjaként tett szert világhírnévre.

Csak egy makett A zenét John Du Prez szerezte, aki nevét a Tini nindzsa teknőcök címadó dalának szerzőjeként írta be a zenetörténetbe, de ő szerezte A hal neve: Wanda filmzenéjét is. A Mike Nichols rendezte darabot 2005 februárjában mutatják be a Boradwayn.

A darabban David Hyde Pierce fogja játszani az eredetileg Eric Idle által alakított Sir Robint. Tim Curryt, aki egyébként a Rocky Horror Picture Showban alapozta meg karrierjét, Graham Chapman Arthur királyaként tűnik majd fel. A simpsonos Hank Azaria pedig John Cleese által alakított Sir Lancelotot alakítja.

A Gyalog Galopp musicalváltozatának nagy sikert jósolnak, lévén az eredeti filmet is minden idők legjobb angol mozijának választották egy 2004-es közvéleménykutatáson.